Andrija Balić potpisao za klub iz četvrte lige

Foto: Profimedia

ANDRIJA BALIĆ (27) novi je član talijanskog četvrtoligaša Chietija 1992. "SS Chieti FC 1922 sa zadovoljstvom objavljuje da je postignut dogovor o dolasku Andrije Balića, jako iskusnog i talentiranog hrvatskog nogometaša. Imao je uspješnu prošlost u velikim europskim klubovima, a našoj momčadi pridružuje se kako bi unio kvalitetu i viziju u igru.

Andrija je tijekom dosadašnje karijere pokazao visoku tehničku i taktičku razinu. Uvjereni smo da će njegov doprinos biti ključan u postizanju naših sezonskih ciljeva. Balić će u Chieti stići sljedećih dana, a mi smo oduševljeni što mu možemo poželjeti dobrodošlicu. Želimo mu uspješnu sezonu", stoji u objavi Chietija, kluba koji se nakon tri kola nalazi na petome mjestu Serie D.

Balić je bio veliki talent Hajduka

Balić je bio jedan od najvećih talenata Hajduka. Za splitski klub upisao je 45 nastupa, tijekom kojih je postigao deset i asistirao za pet pogodaka. Udinese ga je kupio 2016. godine za tri milijuna eura i u talijanskom klubu je ostvario 33 nastupa uz po jedan pogodak i asistenciju.

Bio je na posudbama u Fortuni, Perugii i Dunajskoj Stredi, koja ga je i kupila 2020. godine. U prvom mandatu u Slovačkoj je igrao vrlo dobro postigavši 12 i namjestivši osam golova za Stredu, ali je potom imao problema s ozljedama.

Bio je na posudbi i u Banskoj Bistrici, pola godine proveo je u mostarskom Zrinjskom, a zatim se u siječnju ove godine na šest mjeseci vratio u Slovačku, gdje je igrao za Vion Zlate Moravce. Od srpnja je bio slobodan igrač. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 200 tisuća eura.

"Oči ćaćine"

Balića navijači Hajduka pamte i po incidentu iz 2015. godine, kada je Hajduk igrao europsku utakmicu protiv Slovana. Nakon što je tadašnji trener Damir Burić izvadio iz igre Andriju Balića, otac mladog igrača Hajduka došao je do ograde blizu novinarske lože i nazvao nekog na mobitel.

"Ovo je gotovo", rekao je tada Ivica Balić tako da ga svi čuju i potom bacio mobitel prema Hajdukovoj klupi. Mobitel je pao na tartan stazu blizu klupe. Balić stariji potom je u dresu svog sina s natpisom "Oči ćaćine" izveden sa stadiona. Bio je to drugi incident Ivice Balića tog ljeta. Na utakmici s Kalevom u Dugopolju se sukobio s redarom nakon čega je priveden.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.