ANKETA Dalić je popisom naljutio navijače. Koga biste vi zvali u reprezentaciju?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKI izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za nastupe u Ligi nacija. Hrvatska je u prošlom izdanju natjecanja izgubila finale od Španjolske, a u novu sezonu kreće utakmicama protiv Portugala i Poljske. Prvu utakmicu Hrvatska će igrati 5. rujna u Lisabonu, a samo tri dana kasnije bit će domaćin Poljacima u Osijeku.

Podsjetimo, u skupini je i Škotska, protiv koje će hrvatska reprezentacija igrati 12. listopada, u svom drugom okupljanju. Tada, 15. listopada, bit će i gost Poljskoj. Na Dalićevom popisu nema Domagoja Vide ni Marcela Brozovića, koji su se nedavno oprostili, ali tu su nova imena. 

Nova lica na popisu su veznjak Dinama Petar Sučić i napadač Eintracht Frankfurta Igor Matanović. Na popisu je i Ivan Perišić, za mnoge osporavan nakon izvedbi na EP-u i u dresu Hajduka, koji je i napustio. U velikoj anketi Indexa dajemo vam priliku da sastavite popis igrača koje vi preferirate, podijeljen po linijama momčadi.

Vratari

Od vratara Dalić je pozvao Livakovića, Kotarskog i Labrovića, dok je Ivica Ivušić, član ciparskog Pafosa, skliznuo na listu igrača koji su dobili pretpoziv. Sva četvorica ovih vratara upisala su barem po jedan nastup za Hrvatsku i Dalić ih nerijetko rotira na pozivima.

Obrana

Dalić je u obrani pozvao Gvardiola, Ćaleta-Cara, Sosu, Stanišića, Šutala, Pongračića i Erlića, dok je pretpoziv dobio lijevi bek Rangersa Borna Barišić. Najboljeg igrača Hrvatske u ovoj liniji, Joška Gvardiola, Dalić je na Europskom prvenstvu koristio upravo na poziciji lijevog beka.

Veza

U veznom redu najveća novost je što će nakon 99 nastupa izostati legendarni Brozović, a Dalić je pozvao Modrića, Kovačića, Pašalića, Majera, Sučića, Jakića i Baturinu. Pretpozive su dobili Moro, Fruk i Ljubičić, tri igrača koja nisu nastupila za reprezentaciju. Josip Mišić, igrač kojeg se često zazivalo u reprezentaciji, nije ni na pretpozivu.

Napad

U napadu Dalić je ukazao povjerenje Perišiću, Kramariću, Petkoviću, Budimiru i Matanoviću. Njegov pretpoziv dobila su dva igrača Rijeke, Pjaca i Pašalić, koji su bili dio reprezentacije na Europskom prvenstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.