ANKETA Je li Dinamo trebao prodati Ljubičića baš AEK-u?

Foto: EPA

ROBERT LJUBIČIĆ (24), veznjak koji je u Dinamu pretvoren u lijevog bočnog, prodan je nakon samo godinu i pol na Maksimiru. Oko toga nema problema s tržišnog i kadrovskog aspekta. Ljubičić je zbog lošijih igara i dolaska novih igrača postao prekobrojan na obje pozicije. Dinamo ga je od bečkog Rapida kupio za 3 milijuna eura, a sada ga prodaje za 500 tisuća eura više. 

Nije problem Ljubičićeva prodaja, nego kome je prodan

No navijačima Dinama ogroman problem predstavlja što je Ljubičić prodan atenskom AEK-u. Dva člana Izvršnog odbora su glasala izričito protiv transfera. Riječ je o Dubravku Skenderu i Ivanu Naukoviću, ljudima koji su u odbor ušli kao predstavnici navijača. Podsjetimo, za svaki posao vrijedan preko tri milijuna eura Uprava, prema novom statutu, mora dobiti i suglasnost IO-a.

"Ako su nekome trebali ne odgovoriti na mail, onda je to AEK, a ne Fiorentina. Kratko pamte kako se taj klub ponašao prije i nakon utakmica Lige prvaka", komentirao nam je jedan član Skupštine Dinama.

Bad Blue Boysi su bijesni

Zbog ove odluke su, razumljivo, pobjesnili i Bad Blue Boysi. Prije mjesec dana je preko stotinu njihovih pripadnika pušteno iz grčkih zatvora. Tamo su se nalazili još od ljeta zbog navijačkih nereda u kojima je prije utakmice pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama u Ateni smrtno stradao grčki navijač, a istraga je utvrdila da nitko od hrvatskih navijača nije kriv.

AEK je koristio smrt svog fana u morbidne svrhe, skupljao je poene kod UEFA-e i htio Dinamo izbaciti iz Europe. Prilikom obje utakmice s Dinamom predstavnici grčkog kluba odbijali su protokolarne aktivnosti s vodstvom hrvatskog prvaka. U više navrata su dokazano lagali i otad se nalaze na crnoj listi Dinamovih navijača sa svih tribina. Dinamovci su stoga ogorčeni što Dinamo prodaje igrača klubu koji je donedavno svim silama minirao Dinamo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.