ANKETA Je li Njemačka teško oštećena protiv Španjolske?

ŠPANJOLSKA je prvi polufinalist Europskog prvenstva. U dramatičnoj utakmici je nakon produžetaka pobijedila domaćina Njemačku 2:1. Španjolci su poveli početkom drugog dijela golom bivšeg igrača Dinama Danija Olma, da bi u 89. minuti Florian Wirtz zabio za produžetke.

Ipak, nakon što je primila gol u posljednjim minutama regularnog dijela, Španjolska je tako zabila u produžetku te u 119. minuti zahvaljujući Mikelu Merinu prošla u polufinale. Asistent za drugi gol bio je Olmo i tako se s golom i asistencijom prometnuo u junaka španjolske pobjede.

Sporna situacija u 106. minuti

Sudac Anthony Taylor je od početka sudio jako loše. U prvih šest minuta Toni Kroos je mogao dobiti dva žuta kartona zbog grubih nasrtaja na Pedrija, no nije dobio ni jednu opomenu. Posebno kontroverzna situacija dogodila se u 106. minuti. Jamal Musiala je tukao po golu sa 17, 18 metara, a lopta je na putu prema vratima u ruku pogodila braniča Španjolske Marca Cucurellu.

Taylor nije sudio ništa, a ni VAR soba se nije oglasila. Za Taylora možda nije bila kažnjiva ruka Cucurelle, a možda je VAR soba ocijenila da je prije sporne situacije bilo zaleđe. Moguće je da je Fullkrug ranije bio u ofsajdu, što bi značilo da u svakom slučaju igranje rukom braniča Furije nije kažnjivo. Ipak, za bivšeg šefa hrvatskih sudaca Brunu Marića Taylor je morao pokazati na bijelu točku.

Video situacije pogledajte na OVOM linku. 

Za Brunu Marića ovo je penal

''Ovo je kazneni udarac jer je udarac upućen prema vratima. Obrambeni igrač naginje svoje tijelo u namjeri da zaustavi taj udarac. Iako će netko reći kako se ovdje radi o prirodnom položaju ruke za tu kretnju tijela, ja se ne bih složio jer je ruka odmaknuta od tijela i igrač preuzima rizik u kaznenom prostoru jer pokušava zaustaviti napredak lopte prema vratima. Ovdje se radi o kaznenom udarcu, ali ne i o opomeni, jer po novim uputama UEFA-e koju su suci dobili, kad god ne postoji sigurnost da bi lopta završila u vratima, dovoljna je kazna što je dosuđen penal. Morala je biti obavezna VAR intervencija. Također, Taylor je morao odmah na početku isključiti Kroosa", rekao nam je Marić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.