ANKETA Kako će Dalić riješiti problem? Izaberite sastav Hrvatske za Škotsku

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

HRVATSKA i Škotska u subotu u 18 sati na Maksimiru igraju utakmicu trećeg kola skupine 1 elitnog ranga Lige nacija. Momčad izbornika Zlatka Dalić otvorila je natjecanje porazom u Portugalu (2:1) i pobjedom protiv Poljske u Osijeku (1:0), dok je Škotska upisala poraze od Poljske (2:3) i Portugala (2:1).

Hrvatska je trenutačno druga s tri boda, koliko ima i Poljska, dok je Portugal na čelu sa šest bodova. Prve dvije reprezentacije u skupini izborit će četvrtfinale Lige nacija, posljednja ekipa ispast će u Ligu B, dok će trećeplasirana igrati doigravanje za ostanak u Ligi A.

Otpali su Kovačić, Pongračić i Kotarski

Dalić je prilikom okupljanja reprezentativaca otkrio da zbog ozljede nije stigao stoper Marin Pongračić, dok je Mateo Kovačić, vezni igrač Manchester Cityja i jedan od najboljih hrvatskih reprezentativaca, otpao za susret sa Škotskom zbog toga što mu je supruga blizu poroda. Izbornik se nada da će se priključiti do utorka, 15. listopada, kada će biti utakmica s Poljskom u Varšavi.

Branič i prvotimac Josip Šutalo te krilni napadač Ivan Perišić ipak bi trebali biti spremni unatoč manjim problemima s ozljedama. Spomenimo da je zbog ozljede leđa otpao i golman Dominik Kotarski, kojeg je na popisu zamijenio Nediljko Labrović.

Dalićev najveći problem

"Radili smo dobro tri dana i mislim da smo spremni. Ostajemo pri onome što smo igrali protiv Poljske i Portugala. Pokušat ćemo biti još i bolji. Cilj nam je osvojiti tri boda. Protivnik je borben i agresivan. Moramo biti jako oprezni.

Šutalo je odradio trening i trebao bi biti u momčadi na svojoj poziciji. U veznom redu imamo Baturinu, Petra i Luku Sučića, veseli me što ih imamo, ali trebat će im malo vremena", rekao je Dalić dan prije utakmice sa Škotskom.

Izbornik je rekao da ostaje pri onome što je igrao protiv Poljske i Portugala, pa s velikom sigurnošću možemo očekivati Hrvatsku u formaciji 3-5-2. Najveći problem, koji je Dalić više puta istaknuo posljednjih dana, upravo je Kovačićev izostanak. Ponudili smo vam stoga da pronađete rješenje i složite popis 11 igrača za koje mislite da bi trebali startati protiv Škotske u subotu.

Golman

Dominik Livaković, Ivica Ivušić i Nediljko Labrović tri su opcije za golmansku poziciju. Livaković je dosad bio neupitni Dalićev starter i teško je očekivati da će se to promijeniti protiv Škotske. Mislite li da bi trebalo? Izaberite golmana za subotnju utakmicu.

Braniči

U obrambenoj liniji s trojicom igrača nude se četiri opcije - Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Josip Šutalo i Martin Erlić - dok će Borna Sosa, ako će igrati, u novoj Dalićevoj formaciji gotovo sigurno biti lijevi krilni bek. Dakle, u obrani izaberite trojicu, a jednog ostavite na klupi.

Vezni igrači

U veznome redu postavlja se najveće pitanje - tko umjesto Kovačića? Za tri mjesta u središnjici terena konkuriraju kapetan Luka Modrić, Mario Pašalić, Luka Ivanušec, bratići Luka i Petar Sučić, Martin Baturina i Nikola Moro. Izaberite trojicu.

Bekovi

Nije sigurno ni tko će biti na bokovima. Jedina prava opcija na lijevoj strani je Sosa, inače bočni igrač. Na desnoj strani otprije zbog ozljeda nema Josipa Juranovića i Josipa Stanišića. Stoga bi mjesta tzv. wing-backova mogli popuniti prvenstveno krilni napadači Marko Pjaca, Mislav Oršić, Marco Pašalić i Ivan Perišić, pa i veznjak Kristijan Jakić. Izaberite dva bočna igrača, po jednoga za svaku stranu.

Napadači

Preostaju Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir i Igor Matanović. Svi oni mogli bi se naći na terenu od prve minute s obzirom na to da ih je Dalić rotirao u prva dva susreta. Vi ponovno izaberite dvojicu.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.