ANKETA Tko će večeras pobijediti, Dinamo ili Hajduk?

Foto: Josip Regović/PIXSELL

DINAMO i HAJDUK od 20 sati na Maksimiru u šestom kolu SuperSport HNL-a igraju prvi derbi sezone. Dinamo je vodeći s 13 bodova, a Hajduk je treći s 11. Domaćin dakle pobjedom može pobjeći najvećem rivalu, a gosti bi pak slavljem uzeli prvo mjesto Dinamu. No, to im neće biti lako jer je Dinamo zadnji poraz doživio još prije pola godine, na uzvratu kod PAOK-a u Konferencijskoj ligi. 

Hajduk i Dinamo prošle sezone igrali su čak pet derbija. U prva dva pobijedio je Hajduk, odmah na početku prvenstva 2:1 na Maksimiru, a onda u listopadu i na Poljudu (1:0). Nakon tih trijumfa te remija bez golova na Maksimiru, Hajduk je postao "jesenski prvak", a njegovi navijači bili su uvjereni kako će to ostati i na kraju sezone.

Ipak, Hajduk je u odlučujućem dijelu sezone pao, a Dinamo se probudio. To se najbolje vidjelo u dva međusobna proljetna obračuna. Dinamo je u pet dana dva puta pobijedio Hajduk s po 1:0 na Poljudu te ga tako izbacio iz utrke za naslov te u polufinalu Kupa. 

U derbiju nema favorita. Pokazuje to skor u zadnjih deset utakmica Dinama i Hajduka

Grafike: Sofascore 

No, ishodi zadnjih deset derbija u SHNL-u pokazuju da nema favorita u mečevima Dinama i Hajduka. Dinamo ima četiri pobjede, Hajduk tri, a tri su derbija završila bez pobjednika. U tih deset derbija po osobnom učinku dominiraju dinamovci.

Individualno zadnjim derbijima dominiraju dinamovci. Ali zna se u koga se uzda Hajduk

Petković je najbolji strijelac. On, Baturina i Špikić najbolji asistenti, a Baturina je i najbolje ocijenjen. Hajdukovci se pak uzdaju u Livaju i njegov sjajan učinak na početku prvenstva. Četiri gola i tri asistencije u pet kola. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.