ANKETA Tko je kriv za debakl Hajduka?

Foto: Luka Stanzl, Šime Zelić/PIXSELL

KATASTROFALNO je okončana Hajdukova europska sezona. Ispao je u trećem pretkolu Konferencijske lige nakon domaćeg poraza od skromnog Ružomberoka 0:1, što je i ukupni rezultat jer je prva utakmica u Slovačkoj završila bez golova. 

Hajduku se u Europi otvarala povijesna prilika

Hajduku se nudila sjajna prilika da nakon 14 godina izbori grupnu fazu europskog natjecanja jer je u drugom pretkolu izvukao Torshavn s Farskih otoka. Nakon što je prošao tog nižerazrednog suparnika, ždrijeb mu je donio Ružomberok, koji je prošlu sezonu završio na tek petom mjestu slovačkog prvenstva s čak 26 bodova zaostatka za prvakom Slovanom. 

Nakon što je u prvoj utakmici ostvario aktivan rezultat, uzvrat za prolaz igrao je na krcatom Poljudu, u atmosferi na koju nisu navikli igrači nejakog suparnika. Osim toga, Hajduku se ždrijeb otvarao do kraja time što je armenski Noah senzacionalno izbacio atenski AEK, pa da je prošao Ružomberok, za skupinu KL-a igrao bi protiv autsajdera.

Nažalost po navijače Bilih, sve ovo, a posebno i to što je Hajduk na uzvratu protiv Ružomberoka imao niz ogromnih prilika, nije bilo dovoljno za barem produžetke i ispao je od momčadi koja mu praktički nije pucala na gol. Za prolazak na Poljudu bio joj je dovoljan autogol Zvonimira Šarlije u 7. minuti. 

Nastavak groznog starta sezone, obilježenog lošim igrama i Perišićevim bijegom

Hajduk je tako nastavio s općenito groznim startom sezone. Niz loših igara i rezultata pod novim trenerom Gennarom Gattusom razbjesnio je navijače. Još su više poludjeli na naprasni odlazak Ivana Perišića, od kojeg su očekivali puno, a nisu dobili ništa. Hajdukovci su ljuti i na sportskog direktora Nikolu Kalinića, kojeg trener Gattuso nakon ispadanja iz Europe neizravno proziva za tanak kadar koji ima.

Nemaju lijepih riječi ni za predsjednika Ivana Bilića. Ne štede ni Nadzorni odbor, koji je krajem prošle sezone smijenio predsjednika Lukšu Jakobušića kako bi se Hajduk "na vrijeme" spremio za novu sezonu. Kao što vidimo, nije se spremio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.