ANKETA Tko treba biti trener Dinama?

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL - Goran Stanzl/PIXSELL - Epa

DINAMO je smijenio Sergeja Jakirovića (47). Donedavno se činilo da je situacija u hrvatskom prvaku idealna, no onda su se zaredali remi s Rijekom (1:1) i poraz od Hajduka (0:1) u petom i šestom kolu SuperSport HNL-a, pa i katastrofa na Allianz Areni u Münchenu, gdje je Bayern pobijedio 9:2. Bio je to najteži poraz Dinama u povijesti. Time je postao prvi klub koji je u elitnom klupskom natjecanju primio devet pogodaka.

"Neka udare slobodno po meni", rekao je nakon debakla Jakirović. I udarili su

Nakon poraza od Bayerna Jakirovića su pitali boji li se reakcije klupskog vodstva. "To nije pitanje za mene. Ja sam stvarno prošao sito i rešeto, svjestan sam nekih stvari, neka udare slobodno po meni, ali radim posao najbolje što mogu. Ako vidim da me momčad ne prati, sam ću to riješiti", odgovorio je Jakirović pa dodao:

"Već sam pričao s momčadi, prvo s Nevistićem, koji je primio devet golova. Treba igrače psihološki podići. Ovih dana ćemo puno pričati, zarotirati određene pozicije, treba nam svježina za utakmicu sa Slaven Belupom."

No, vodstvo kluba je prije svega odlučilo osvježiti trenersku poziciju, i to tako da je Jakirović dobio otkaz. Prva želja za njegovog nasljednika je Niko Kovač, ali on je preskup. Dinamu ipak ostaje niz dostupnih i povoljnijih opcija. Nudimo vam neke od njih:
 

Bjelica nema posla, ali ima ugovor

Nenad Bjelica je bez posla nakon što je prošle sezone dobio otkaz u Union Berlinu, ali kako saznajemo, još je pod ugovorom s tim klubom. Nijemci ga drže na plaći, kako mu ne bi trebali isplatiti otpremninu. Bjelica je sjajno vodio Dinamo od 2018. do 2020. i pod njim je Dinamo postao europski respektabilan klub.

Igor Bišćan je s velikim nadama doveden u proljeće prošle godine u Dinamo, ali je dobio otkaz nakon samo četiri mjeseca, zbog šokantnog ispadanja u pretkolu Lige prvaka protiv AEK-a. Naslijedio ga je Jakirović. Bišćan je sad trener saudijskog Al Ahlija.

Željko Sopić je bljesnuo prošle sezone kao Jakirovićev nasljednik u Rijeci te se do samog kraja borio za duplu krunu s Jakirovićevim Dinamom. Početkom ove sezone je naprasno dobio otkaz. Sopić je težak karakter i čvrsta ruka.

Jurčič četvrti ili Čačić treći put?

Kruno Jurčić trener je egipatskog Pyramidsa i ako bi sada preuzeo Dinamo, to bi mu bila čak četvrta gaža u tom klubu.

Ante Čačić nema angažmana, a njemu bi dolazak u Dinamo bio treći put da tamo vodi momčad.

Gonzalo Garcia pobrao je komplimente za ono što je napravio u Isti. Mladi španjolski trener je od skromnih igrača stvorio respektabilnu ekipu. Sada je trener portugalske Arouce.

Matjaž Kek je izbornik Slovenije, ali i legenda hrvatskog nogometa. Ušao je u povijest kao onaj koji je osvajanjem prvenstva prekinuo dominaciju Dinama. Dinamo ga je već pokušavao angažirati, a Kek nikada nije krio da voli Hajduk.

Kako bi dinamovci reagirali na legende Hajduka?

Kad smo kod Hajduka, evo još jednog hajdukovca koji je na tržištu. Igor Štimac je slobodan nakon burnog odlaska s mjesta izbornika Indije.

Slaven Bilić također nema posla nakon otkaza u Arabiji. Već dulje vremena nije vodio vrhunski klub.

Valdas Dambrauskas je još jedan stranac na ovom popisu koji sjajno poznaje hrvatski nogomet i ligu. Uspješno je vodio Goricu, a navijači Hajduka još nisu prežalili otkaz koji je dobio prije dvije godine. Trenutno je jako uspješan kao trener ciparske Omonije.

Edin Terzić prošle godine senzacionalno je doveo Borussiju Dortmund do finala Lige prvaka, u kojem je sjajno parirao Realu. Nakon te utakmice napustio je Dortmund te je bez posla. Nijemci pišu da ga želi Milan.

Prerano potrošeno dijete kluba i onaj koji se uvijek spominje kada Dinamo i Hajduk traže trenere

Igor Jovićević je dijete Dinama bez posla. Odlično je vodio juniore kluba, ali je onda prije četiri godine brzo potrošen kao trener prve momčadi, nakon samo sedam utakmica. Nakon toga je trenirao Dnjipro, Dinamo Kijev i saudijski Al Raed.

Goran Tomić je bio hvaljen kao trener Lokomotive i Rijeke, ali je prije dvije godine Hrvatsku zamijenio Emiratima, gdje i sada radi. Uvijek ga se spominje kada Dinamo i Hajduk smjenjuju trenere i traže nove.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.