Ante Čačić ga je zvao u reprezentaciju. Sad će igrati u Singapuru

Foto: Screenshot/YouTube

HRVATSKI stoper Toni Datković (30) trebao bi postati novi član singapurskog prvoligaša imena Lion City Sailors. Prethodno je sporazumno raskinuo ugovor sa španjolskim drugoligašem Albaceteom, koji je trebao trajati do ljeta 2025. godine, a ove sezone je upisao devet nastupa u drugom rangu španjolskog nogometa.

Datković je u svojoj karijeri upisao jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju. To se dogodilo 2017. godine, kada je izbornik bio Ante Čačić, a Datković igrač slovenskog prvoligaša Kopera. Hrvatska je tada igrala prijateljski turnir u Kini izvan službenog FIFA termina, a jedini članovi te momčadi koje Čačić nije pozvao iz SuperSport HNL-a su bili Filip Ozobić i Datković. Odigrao je 90 minuta protiv Kine, a Hrvatska je izgubila nakon jedanaesteraca.

Ponikao je u Rijeci, ali za njih nikad nije nastupio

Svoju karijeru je Datković počeo u akademiji Rijeke za koju nikad nije nastupio, a prve seniorske minute je imao u Pomorcu iz Kostrene, gdje je igrao na posudbi. 2014. godine otišao je ponovno na posudbu u slovenski Zavrč pa potom za stalno u Koper prije nego što se u ljeto 2017. vratio u HNL, potpisavši ugovor s Lokomotivom.

U HNL-u je upisao ukupno 49 nastupa, a put ga je kasnije vodio u grčki Aris i američki Salt Lake, gdje je bio suigrač Damira Kreilacha. Najveći trag je ostavio u drugoj španjolskoj ligi, gdje je skupio 100 nastupa igrajući za tri kluba: Cartagenu, Huescu i spomenuti Albacete.

Datković nije prvi Hrvat koji će zaigrati za Lion City jer su tamo prethodno bili Stipe Plazibat i Marijan Šuto, a zanimljivo je da za njih trenutno igra Richairo Živković (27), za kojeg je Ajax prije 10 godina platio 2.2 milijuna eura odštete i koji je trebao biti velika zvijezda te ga se povezivalo s reprezentacijom Srbije, za koju nikad nije zaigrao, nego je postao reprezentativac Curacaua.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.