Ante Crnac predstavljen u novom klubu: "Može se razviti u igrača za najviši nivo"

Foto: Norwich/X

HRVATSKI napadač Ante Crnac (20) prešao je iz poljskog Rakowa u engleskog drugoligaša Norwich za 11 milijuna eura. Potpisao je ugovor na četiri godine s opcijom produljenja na još jednu. Prije toga Crnac je prošao Dinamovu akademiju, a igrao je i za Slaven Belupo (56 nastupa/11 golova) te Rakow, za koji je nastupio 40 puta i zabio devet golova uz šest asistencija.

Norwich je predstavio Crnca na službenoj stranici, a hrvatski napadač dao je izjavu. "Ne mogu opisati koliko sam sretan. Jedva čekam doći na teren i zaigrati. U klubu su mu mi predstavili plan. Rekli su mi gdje me vide i kako me žele razvijati. Ovo je savršen korak za mene."

Oglasio se i sportski direktor Norwicha Ben Knapper

"Ante je velik talent. Pratimo ga dulje vrijeme. Mlad je i trebat će mu vremena da se navikne na novo okruženje, suigrače i stil igre. Vjerujemo da će srednjeročno do dugoročno on biti pun pogodak. Može se razviti u igrača najvišeg nivoa. Radosni smo jer smo ga uspjelli dovesti i uzbuđeni jer vidimo kako se može razviti, poboljšati i pomoći momčadi", rekao je Knapper.

Transfer Ante Crnca najveći je transfer nekog hrvatskog igrača ovog ljeta. Jedini koji mu se približio je Luka Sučić, koji je iz Salzburga prešao u Real Sociedad za deset milijuna eura. Hrvatski reprezentativac Sučić bio u posljednjoj godini ugovora te je zato cijena bila niža od realne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.