Ante Vukušić zabio u Hrvatskom kupu. Bio mu je to debi za novi klub

Screenshot: YouTube

ZRINSKI Osječko 1664 pobijedio je HNŠK Moslavinu 4:0 u pretkolu SuperSport Hrvatskog kupa. Dvostruki strijelac bio je Patrick Pejić, koji je zabio u osmoj i 65. minuti. Minutu kasnije prvijenac u debiju u slavonskom klubu postigao je iskusni hrvatski napadač Ante Vukušić. Bojan Gvozdenović je pogodio u 88. minuti za konačan rezultat i prolazak u šesnaestinu finala, gdje će Zrinski igrati protiv Šibenika, donedavnog rivala iz SuperSport Prve NL (drugi rang hrvatskog nogometa).

Podsjetimo, Vukušić je ovog ljeta došao u Zrinski, koji se prošle sezone borio za ulazak u SuperSport HNL. Međutim, nije uspio, već je promociju izborio Šibenik pod vodstvom trenera Marija Carevića.

Pescara je 2012. platila pet milijuna eura za Vukušića

Zrinski je ovog ljeta napustilo 18 igrača. Otišao je i trener Igor Budiša, a na klupi ga je zamijenio Mato Neretljak. Klub predsjednika Ivana Komaka novu sezonu drugoligaškog nogometa otvorio je s dva poraza, od Jaruna i Vukovara. Što se tiče Vukušića, kao klinac je iz sinjskog Junaka stigao u Hajduk, iz kojeg je za pet milijuna eura 2012. otišao u Pescaru.

U narednim godinama promijenio je niz klubova, pa je tako nastupao za švicarski Lausanne-Sport, belgijski Waasland-Beveren, njemački Greuther Fürth, ruski Tosno, poljsku Olimpiju, slovenske klubove Krško i Olimpija, rumunjski FCSB, talijansku Messinu, Tuzlu City, srpsku Kolubaru i Varaždin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.