Arnel Jakupović je novi igrač Osijeka

Screenshot: NK Osijek

ARNEL JAKUPOVIĆ (26) je novi igrač Osijeka. Austrijski napadač stigao je iz Maribora za odštetu od oko milijun eura, kao zamjena za Ramona Miereza, argentinskog napadača koji je nedavno iznenada otišao u katarsku Al Jaziru za tri milijuna eura odštete.

Arnel Jakupović | dobro došao

Arnel Jakupović stigao je u Osijek! Dobro nam došao! ⚪️🔵

Objavljuje NK Osijek u Petak, 30. kolovoza 2024.

Jakupović je bio u posljednjoj godini ugovora i nije htio potpisati novi s Mariborom pa je Osijek iskoristio situaciju i nagovorio ga da odmah dođe na Opus Arenu. Radi se o nogometašu koji u 283 nastupa u karijeri ima 122 postignuta gola i njih 27 koje je namjestio.

Grafika: Sofascore

Prošle sezone zabio je 17 golova u ligi, samo jedan gol nedostajao mu je da bude prvi strijelac slovenske lige. U ovu sezonu je krenuo u dobroj formi. Već je postigao sedam golova (pet u prvenstvu, dva u Europi) u samo 12 nastupa.

Stižu još tri igrača

Osim Jakupovića, Osijek je jučer doveo još trojicu igrača. Jedan od njih je talijanski stoper Alessandro Tuia (34), koji je došao pojačati izrazito poroznu obranu Osijeka. Došao je kao slobodan igrač koji u CV-u ima 35 nastupa u talijanskoj Serie A, ali i cijelu jednu sezonu iza sebe u kojoj je za Cremonese u Serie B igrao vrlo malo.

Besplatno je stigao i 33-godišnji portugalski krilni napadač Hernani, nogometaš kojeg se možda mnogi i sjećaju iz njegovog vremena u Portu. Sakupio je u karijeri pedesetak nastupa za Porto i 2018. podigao trofej portugalskog prvaka. Posljednji klub bio mu je Al-Najma, inače drugoligaš iz Saudijske Arabije. 

Posljednje ime je Tiago Dantas, 23-godišnji veznjak iz Benfice kojem portugalski klub ne može dati minute koje su mu potrebne, pa ga šalje po posudbama. Osijek mu je treća posudba zaredom. Prvu posudbu proveo je u PAOK-u (39 utakmica, pet golova i dvije asistencije), dok je tamo sportski direktor bio Jose Boto, a drugu u AZ Alkmaaru (26 nastupa, po jedan gol i asistencija).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.