As: Modrić je bio metronom Ronaldovog Reala. S Viniciusom je duže nego s Portugalcem

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKI As posvetio je tekst dugovječnosti Luke Modrića u Real Madridu. Hrvatski veznjak u klub je stigao 2012. godine, a danas je ikona madridskog velikana, za mnoge jedan od najboljih igrača sredine terena svih vremena i s 27 osvojenih titula najtrofejniji igrač u Realovoj povijesti. 

"Vrijeme leti. Luka Modrić, aktualni kapetan Real Madrida, potpisao je 2012. Hrvat je postao metronom momčadi koju je vodio Cristiano Ronaldo. Uspjeh je došao godinu kasnije, a Realovi igrači su u pet godina podigli trofej osvajača Lige prvaka još četiri puta", piše As pa ističe prijelomnu godinu kluba u kojoj je Modrić već bio iskusan igrač Reala, ali još ni na pola svog puta u tom klubu: 

"Cristiano je napustio klub 2018., istog ljeta u kojem je došao Vinicius. Hrvat je odigrao više sezona s Brazilcem, sedam, nego s Portugalcem, šest."

Ljeto 2018. je bilo prekretnica kluba

Kapetan hrvatske reprezentacije, sad i kapetan Reala, s Ronaldom je osvojio četiri Lige prvaka. Dijelili su svlačionicu u godinama povijesnog uspjeha i postigli što nijedna momčad prije u Ligi prvaka nije uspjela. Osvojili su tri naslova u nizu. Zajedno su slavili i titule u španjolskom prvenstvu i u Kupu kralja, a dok su "Hrvat i Portugalac bili suigrači, obojica su osvojili i Zlatnu loptu, iako je Modrićeva stigla kad je Ronaldo već igrao za Juventus".

Ljeto 2018. označilo je prekretnicu u nedavnoj povijesti kluba, nastavlja As podsjećajući na odlazak Portugalca i dolazak mladog Viniciusa. Brazilcu je trebalo neko vrijeme da se nametne u klubu prije no što je počeo nizati trofeje s momčadi. Jedan od većih kandidata za Zlatnu loptu s klubom je već osvojio tri La Lige, dvije Lige prvaka i ukupno 13 trofeja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.