As: Modrić je prije 371 dana doživio udar na moral. Danas je noć osvete

Foto: EPA

ATLETICO MADRID i Real Madrid u 21 sat na stadionu Wanda Metropolitano igraju utakmicu osmoga kola La Lige. Španjolski medij As uoči madridskog derbija posvetio je tekst Luki Modriću (39) i podsjetio da je on prošle godine u susretu ovih momčadi zamijenjen već na poluvremenu, a Atletico je na kraju slavio 3:1. Realu je to bio jedini ligaški poraz u sezoni 2023./2024., u kojoj je osvojio naslov prvaka Španjolske.

"Modrića je zabolio prošlogodišnji ligaški derbi, bio je zamijenjen na poluvremenu i o njemu su postavljena brojna pitanja. Sada se, u izostanku Kyliana Mbappea, cilja vratiti u prvih 11 u svom povratku na Metropolitano", piše novinar Sergio Lopez de Vicente za As.

"Sve je počelo na Metropolitanu: rasprava, pitanja i žamor. Modrić je startao prije 371 dana te je zamijenjen na poluvremenu. Bio je to udar na moral. U jedinoj utakmici u kojoj je momčad izgubila cijele sezone Luka je izašao na poluvremenu", piše As i dodaje: "Modrić je proživio ono što inače ne proživljava. Od tada živi s ožiljkom koji danas može zacijeliti."

Modrić bi trebao startati u madridskom derbiju

Modrić je ovog ljeta potpisao novi, jednogodišnji ugovor s Realom, u koji je došao 2012. iz Tottenhama. Tijekom 12 godina postao je madridska legenda, osvojio je sve što je mogao i 2018. dobio priznanje za najboljeg igrača svijeta. Nakon svega toga, s odlaskom Nacha Fernandeza, postao je i prvi kapetan Reala te bi večeras od prve minute protiv Atletica s vrpcom trebao predvoditi momčad.

"Pod podrugljivim pogledima zvijezda, koje ravnodušno gledaju njegov današnji povratak, uskočit će na susjedov teren. S krvlju u očima i željom za osvetom. I to ne protiv bilo koga, nego protiv sebe. Ima glad za nepotrebnim iskupljenjem", stoji u tekstu Asa, koji napominje da je Modrić izgubio ulogu nezamjenjivog igrača Reala, ali otprije ima nevjerojatan ugled u Madridu.

"Noć osvete"

As podsjeća da se Modrić, nakon prošlogodišnjeg poraza Reala od Atletica, nije ni zagrijavao u idućoj utakmici. Ancelotti je tada izjavio da hrvatskog veznjaka ne želi slati na zagrijavanje ako ga 100 posto ne planira ubaciti u igru, što je objasnio kao potez kojim mu želi pokazati poštovanje.

U narednim danima i tjednima rekao je, pak, da se hrvatski veznjak teško privikava na ulogu rezerve. "Modrić danas nastavlja u tome kontekstu, ali s većom odgovornošću jer je bez Nacha preuzeo kapetansku odgovornost. Imat će je i danas na Metropolitanu.

Odsustvo Mbappea prisiljava Ancelottija da ponovi formaciju s više veznjaka, odnosno da vrati dijamantnu formaciju iz prošle sezone, s Viniciusom i Rodrygom naprijed. Modrić će biti starter i imat će cilj iskupiti se. Vraća se 371 dan nakon te noći, kad je sve počelo", zaključuje As uz podnaslov "Noć osvete".

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.