Asanović: Poraz od Jugoslavije je značio raspad velike hrvatske generacije

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

LEGENDARNI hrvatski nogometaš Aljoša Asanović gostovao je u emisiji Nebojše Petrovića Mojih TOP 11. Govorio je o brojnim temama, a između ostaloga je otkrio da je tijekom služenja vojnog roka u Zadru bio jako blizu da potpiše za beogradski Partizan. 

"Tad je to bila zanimljiva priča za ljubitelje jugoslavenskog nogometa. Partizan je bio jako zainteresiran, kontaktirao sam sa Zečevićem i još nekim ljudima iz Uprave, ali ostao sam u Splitu. Ne znam, nekako... more mi je sve. Taj Split, taj mentalitet, obitelj i prijatelji... Kao što vi volite vaše klubove, tako ja volim Hajduk. Srce je vuklo natrag i ostao sam na moru", rekao je Asanović pa komentirao poraz Hrvatske od Jugoslavije u kvalifikacijama za Euro 2000. godine:

"Ta je utakmica bila pokazatelj mentaliteta cijelog našeg područja. Javnost u Hrvatskoj je upisala tri boda unaprijed. U Zagrebu se na nekoliko mjesta spremalo slavlje prvog mjesta i plasmana na Euro, a mi smo igrali protiv ekipe koja je imala Sinišu Mihajlovića, Piksija Stojkovića, Peđu Mijatovića, Savu Miloševića... Shvaćate li o čemu pričam? Halo ljudi, pa ne igramo protiv Malte! To je bio velik udarac za hrvatski nogomet i raspad velike generacije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.