Australci: Legenda preuzima Hajduk?

Foto: Profimedia

TONYJA POPOVICA (50), australsku igračku i trenersku legendu hrvatskog porijekla, treći put u zadnjih devet godina spominje se kao trenera Hajduka. Prvi put to je bilo 2015., a drugi put 2021., kada je ipak preuzeo Melbourne Victory.

Australska legenda otišla nakon rekordnog poraza u utakmici sezone

No ugovor s tim klubom upravo mu je završio te ga je napustio. Australski mediji i korisnici društvenih mreža pišu da je to napravio kako bi preuzeo Hajduk. U upravo završenoj sezoni izgubio je Veliko finale australske lige. To mu je bio rekordni peti put da je poražen u završnoj utakmici sezone.

Australsko prvenstvo, naime, podijeljeno je na dva dijela - regularni i play-off. Pobjednik prvog dijela osvaja naslov Premiera, a najbolji u doigravanju šest najboljih odnosi titulu prvaka. Popovic je, dakle, sada rekordni peti put izgubio meč za prvaka. Prije poraza s Melbourneom meč sezone gubio je tri puta s Western Sydney Wanderersima i jednom s Perth Gloryjem. Popovic je ujedno izgubio sva Velika finala koja je izborio.

Vrhunac prije 10 godina i dva propala izleta u Europu

Popovic je po jednom naslov Premiera osvojio s WSW-om i Perthom, a Melbourne je vodio do osvajanja kupa. S klubom iz Sydneyja 2014. ostvario je najveći uspjeh u karijeri, kada je osvojio Azijsku Ligu prvaka. Popovic je kao trener imao dva kratka i neuspješna izleta u europski nogomet - u turski Karabukspor 2017. i grčki Xanthi 2020./21.

Popovic je kao stoper igrao za Sydney United, Hiroshimu, Crystal Palace i Al-Arabi. U engleskom klubu bio je kapetan u Premier Leagueu. Za reprezentaciju Australije igrao je 58 puta, a vrhunac mu je nastup na SP-u 2006. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.