Boks

Babić: Jako sam sretan, ali mogu deset puta bolje

Foto: Screenshot

HRVATSKI teškaš Alen Babić je nokautom u trećoj rundi pobijedio Britanca Toma Littlea (10-9) i upisao šestu pobjedu u profesionalnoj karijeri.

Od početka meča Babić nije stao i kombinacijama jakih udaraca je uvjerljivo vodio meč na svoju stranu. U trećoj rundi je dva puta rušio Littlea koji se prvi put ustao, ali drugi nije. Ne toliko zbog jačine Babićevih udaraca kod nokauta, već više zbog njihove količine.

Jedino što mu se u Londonu nije svidjelo je bila hrana

"Tom je bio u odličnoj formi. Primio je jako puno teških udaraca. Jako sam sretan, ali mogu deset puta bolje. Little je rekao da će krenuti u rat sa mnom, ali nije tamo išao. Svi kažu da će sa mnom u rat i na kraju uvjerljivo izgube", kazao je nakon borbe Babić za Sky Sports.

Iako ponekad djeluje kao da ima previše samopouzdanja, Babić svaki put u ringu pokaže kako je to samopouzdanje s pokrićem.

"Nisam bio nervozan. Bilo je to kao šetnja u parku. Za Eddieja Hearna i Matchroom Boxing bih napravio sve. Ovdje se osjećam kao doma. Uživam u svemu i jedino što mi se nije svidjelo je bila hrana", u šali je Babić opisao svoj tjedan u Londonu.

Babić će ponovno u ring 30. siječnja

Babićev večerašnji protivnik Little je ranije u karijeri gubio od Filipa Hrgovića, Daniela Duboisa i Davida Pricea, sve redom boksača koji u budućnosti pretendiraju na svjetske titule. S obzirom na uvjerljivost kojom je svladao Littlea, Babić bi se ubrzo protiv jednog od tih boraca mogao naći u ringu.

"Htio sam ga dokrajčiti već u prvoj rundi. Čak se dva puta dobro stresao. To samo pokazuje tko sam ja. On radi crossfit, ja boksam. Spreman sam za puno jače protivnike, u odličnoj sam formi", zaključio je Babić.

Nakon njega je riječ dobio najpoznatiji svjetski promotor Eddie Hearn koji je potvrdio kako bi se Babić ponovno trebao boriti 30. siječnja sljedeće godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.