Balić: Tučemo se, borimo se i baš nam je super

SRETNI i spokojni - upravo su tako izgledali nasi reprezentativci po izlasku s parketa bečke Stadthalle. Srebro je već u džepu, a na putu do zlata im stoje vječni rivali - Francuzi. Balić je opet bio nas najjači igrač. Potezao je kad je bilo najteže, preuzimao je inicijativu, zabijao kljucne golove.

> Hrvatsko srce opet presudilo - idemo po zlato!

> Červar: Francuzi su jači od nas, kvalitetom ćemo ih stići tek za dvije godine

> Vori: Noćas već spavamo s medaljom

> Protiv Francuza bez Vedrana Zrnića

> Ogorčeni Poljaci: Ako nova pravila dozvoljavaju izbijanje zubi, moramo čestitati EHF-u!

> Francuzi optimistični: Ne možemo biti motiviraniji za utakmicu s Hrvatskom

> Hoće li Hrvatska u Srbiji braniti četvrto zlato s velikih natjecanja?



"U prvom smo dijelu odigrali malo lošije, izgledali smo sporo, lopta je teško dolazila na pravo mjesto i dosta teško smo ulazili u prilike. Onda smo se u drugom dijelu ubrzali, protok se poboljšao i sve je izgledalo bolje. Mislim da smo na koncu kontrolirali utakmicu do kraja. Sretan sam", rekao je raspoloženi rukometni Jordan.

Umor se polako nakupio, no sutra nitko neće razmišljati o tome.

"Ne možeš se nikako potpuno oporaviti do sutra, ali je to ipak finale. Dok god u nama tinja inat, dat ćemo sve od sebe kako bi došli do zlata", rekao je Balić i zaključio:

"Ovo je velik uspjeh i zato jer imamo jako mladu reprezentaciju. Zaista se borimo, trudimo se, tučemo se. Bas nam je super, uživamo i zadovoljni smo."

Alilović: Sve bih dao za zlato

"Samo" osam obrana mu nije pokvarilo raspoloženje. Vadio nas je kad je bilo najteže i zato je dojam bio da se radilo i o kojoj lopti vise. Alilović kaže kako mu sutrašnje finale znaci vise od bilo čega na svijetu.

"Na početku je bilo teško, nismo mogli doci u šanse i tjerali su nas u očaj, no kada smo jednom preuzeli vodstvo, Poljake je nekako uhvatila panika i mi smo kontrolirali utakmicu do kraja. Oni su pokusali stići, ali nisu bili zapravo niti blizu", rekao je još zapuhani hrvatski heroj.

Statistika ga ne zanima u ovom trenutku.

"Dao bi sve da pobijedimo u finalu, apsolutno mi je svejedno koliko cu ja obraniti. Ako ne obranim niti jednu, a mi osvojimo zlato, ja sam zadovoljan. Neka i Čarapina obrani 20 ako treba. Sve bih dao za tu zlatnu medalju", priznaje Alilović i dodaje:

"Ma cijelo prvenstvo igramo sjajnu obranu, nije to samo u ovoj utakmici. Igramo momčadski, sjajno i onda je i meni lakše braniti."

Gojun: Francuzi su Francuzi

Mladi hrvatski ministar obrane se teško odlučio zastati pored sedme sile, kaže kako ne zna sto bi rekao - da je bez rijeci.

"Što da vam kažem, bilo je jako teško, ali smo uspjeli. Pokusali smo se odvojiti, ali nije išlo. Tu si negdje, jako blizu, ali nikako da odeš na vise razlike. U obrani smo se dogovorili da idemo još čvršće, da nastavimo kako smo krenuli i da popravimo sve sto nije štimalo najbolje", rekao je Gojun i dodao par rijeci u Francuzima i finalu.

"A Francuzi su Francuzi, sve znamo o njima, kao i oni uostalom o nama. Nema nikakvih tajni, bit ce to jedna neizvjesna utakmica, ali mislim da možemo osvojiti zlato. Dat ćemo sve od sebe."

Čupić: Sanjat cu zlato

Opet nije briljirao i Zrnić je dobio prednost većinu ogleda protiv Poljaka. No, napokon je namjestio nišansku spravu kada su u pitanju sedmerci iako mu je Wyszomirski na kraju jedan uspio skinuti.

"Znali smo da nas ceka teška utakmica i velika borba, a to se na kraju i ostvarilo. Obrana je presudila, u drugom dijelu smo odigrali jako čvrsto i pokretljivo. Na terenu je bio pravi rat. Do kraja smo primili samo 21 gol, a zabili 24 sto nam je i donijelo pobjedu. Presudila je veća zelja, zasluženo smo pobijedili jer smo vise htjeli to finale. Noćas cu sanjati zlato", reklo nam je naše krilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.