Balotelli je tri mjeseca bez kluba. Sad je pronašao novi?

Foto: EPA

MARIO BALOTELLI (34) u potrazi je za klubom otkako mu je u srpnju istekao ugovor s Adanom Demirspor. Talijanski nogometaš u dva mandata u turskom klubu odigrao je 51 utakmicu te zabio 26 i asistirao za osam pogodaka, dok je isključivo u sezoni 2023./2024. sedam puta bio strijelac.

Pokazatelj je to da napadač i dalje može zabijati kao nekada, čemu se nada i Genoa koja bi mu uskoro mogla dati ugovor. Balotellijev agent Enzo Raiola potvrdio je da čekaju odluku kluba iz Serie A. "Razgovaramo s Genoom. Predsjednik Alberto Zangrillo ga cijeni i voli godinama. Čekamo njihovu konačnu odluku. Saznat ćemo što su odlučili nakon utakmice s Bolognom", rekao je Raiola za Radio Sportivu

S obzirom na to da Genoa i Bologna u 15 sati igraju utakmicu osmoga kola Serie A, Balotelli bi već danas mogao saznati je li pronašao novi klub. Podsjetimo, najpoznatiji nogometni insajder Fabrizio Romano 9. listopada pisao je o interesu Genoe za Balotellijem, otkrivši da ga je trener Alberto Gilardino već u tome trenutku bio kontaktirao.

U karijeri je zabio više od 200 golova

Balotelli je u pojedinim trenucima karijere bio jedan od najboljih napadača na svijetu, no imao je problema s ponašanjem i kontinuitetom. Nastupao je za Inter, Manchester City, Milan, Liverpool, Nice, Marseille, Bresciju, Monzu, Sion i Adanu Demirspor. 

Prema podacima Transfermarkta, u 495 službenih utakmica zabio je 210 pogodaka i upisao 43 asistencije. Najviše utakmica odigrao je za Inter (86), a najviše golova zabio za Nicu (43). Osvojio je osam klupskih trofeja, a za Italiju zabio 14 golova u 36 utakmica.

Najveća procijenjena vrijednost na Transfermarktu bila mu je 32 milijuna eura, dok ona sada iznosi 650 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.