Barca u Kupu u produžecima izbacila trećeligaša. Hat-trick joj zabio njen bivši igrač

Foto: Profimedia

BARCELONA je nakon velike drame i čak sedam golova tek u produžetku s 4:3 pobijedila trećeligaša Intercity u Kupu kralja. Sva tri gola za domaćina zabio je 21-godišnji Oriol Soldevila Puig, inače bivši član Barcelone, odnosno igrač njene čuvene akademije La Masije. 

Mladi veznjak je igrao za Barcinu U-18 i U-19 momčad, a potom je sreću potražio u Birminghamu iz kojeg se u srpnju prošle godine preselio u Intercity. Puig je jedan od čak osam igrača iz redova Intercityja koji su u nekom trenutku svoje karijere igrali za neki od Barcinih uzrasta.

Počelo je očekivano i Barca je povela već u 4. minuti. Torre je asistitirao, a Araujo je zabio za 1:0. Očekivalo se da će slavni katalonski klub deklasirati 16. momčad treće španjolske lige, no domaćin nije odustajao, a posebno je bio motiviran Soldevila, koji je svom bivšem klubu želio pokazati da je vrijedan dresa Barce.

U 59. minuti je zabio za 1:1. Sedam minuta kasnije Dembele je pogodio za 2:1 za Barcu, a Soldevila osam minuta nakon toga zabija za 2:2. Kad je Raphinha zabio i treći gol za Barcu u 77. minuti, očekivalo se da je to kraj. Posebice jer je Raphinha kod 3:2 promašio čisti zicer, odnosno, nevjerojatnom obranom mu je šut skinuo golman Campos.

No, Soldevila se nije želio predati i u 86. minuti je zabio za 3:3. Ipak, u produžecima je Ansu Fati zabio za 4:3 i za prolazak Barcelone u osminu finala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.