Barca u utrci s vremenom. Ako ne dogovori dva transfera, Olmo danas neće debitirati

Foto: EPA

DANI OLMO (26) postao je novi igrač Barcelone u jednom od iščekivanijih transfera ovog ljeta. Bivši igrač Dinama, a sada i RB Leipziga, s katalonskim klubom potpisao je ugovor do 2030. godine. RB Leipzig je dobio 55 milijuna eura i bonuse u visini od sedam milijuna eura. Barcelona je u ugovor ugradila odštetnu klauzulu od 500 milijuna eura.

Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. Uz to, Dinamu je pripalo i 20 posto od Leipzigove zarade prilikom prodaje Olma Barceloni.

Nakon osvajanja Europskog prvenstva na kojem je bio jedan od najboljih igrača, Olmo se nešto kasnije priključio ekipi Hansija Flicka i još uvijek nije debitirao. Razlog za to nije njegova spremnost, već činjenica da ga Barcelona još ne može registrirati zbog problema s financijama.

Olmo: Ispunio mi se san

Barcelona danas dočekuje Athletic Bilbao u drugom kolu La Lige, a Olmo će moći nastupiti samo pod uvjetom da Barcelona uoči utakmice u 19 sati finišira dva transfera. Clement Langlet i Vitor Roque trebali bi na posudbu u Atletico Madrid i Betis. Samo u slučaju da se uspiju riješiti njihovih plaća, u klubu će moći registrirati Olma.

Olmo je u razgovoru za klupsku televiziju dao prvu izjavu nakon povratka u Barcu: "Došao sam pobjeđivati i osvojiti sve moguće titule. Mi smo Barca i trebamo se boriti za sve naslove. Presretan sam jer mi se ispunio san. Drago mi je što sam se vratio doma, obitelji, suigračima iz reprezentacije... Sada počinje novo razdoblje. Jedva čekam da sezona počne. Spreman sam."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.