liga prvaka

BARCELONA - PSG 1:4 Čudesni Mbappe hat-trickom razmontirao očajnu Barcelonu

Foto: Reuters

U PRVOM susretu osmine finala Lige prvaka na Camp Nouu PSG je pobijedio Barcelonu 4:1 i praktički se već plasirao u četvrtfinale.

Barcelona je povela golom Messija s bijele točke u 26. minuti, ali od početka je bilo jasno da je PSG puno bolja momčad.

Parižani su ekspresno izjednačili preko Mbappea u 32. minuti. Mladi Francuz je igrao fantastično, igrači Barcelone mu nisu mogli ništa i da na vratima Katalonaca nije bilo raspoloženog Ter Stegena, domaćin je mogao doživjeti još težu katastrofu. Mbappe je zabio za 2:1 u 66., a Moise Kean tri minuta kasnije zabija i treći gol za prvaka Francuske. Savršenu utakmicu Mbappe je zaključio i svojim trećim golom u 86. minuti.

Posljednji put kad su se ove dvije momčadi susrele u elitnom nogometnom natjecanju svjedočili smo jednoj od najluđih utakmica u povijesti nogometa. Parižani su u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka 2017. na Parku prinčeva deklasirali Barcelonu s 4:0. U uzvratu nitko nije davao šanse Kataloncima jer nikad nitko nije u povijesti Lige prvaka stigao takav zaostatak. Ipak, čudo se dogodilo, a Barca je s 6:1 prošla dalje. Večeras je Barca bila daleko od tog čuda.

Izostanak Neymara nije se osjetio, PSG je za Barcu drugi nivo nogometa

Tada je jedan od ključnih igrača Barcinog preokreta bio Neymar, koji je sad u Parizu, ali sjajni Brazilac večeras nije igrao zbog ozljede. No to se nije nimalo osjetilo. Štoviše, Mbappe i ekipa razmontirali su slavnog rivala na proste faktore.
Niti jedna od ove dvije super momčadi ne impresioniraju trenutačnom formom. Barca je u ogromnoj krizi i na ljestvici La Lige je treća, ali s ogromnih osam bodova zaostatka za vodećim Atleticom. S druge strane skupocjena pariška momčad, naviknuta na domaće naslove, druga je u prvenstvu iza vodećeg Lillea.

Međutim, od prve sekunde ove utakmice i najvećem nogometnom laiku je bilo jasno da je PSG u ovom trenutku neusporedivo bolja, brža, taktički i fizički spremnija momčad.

Nestvarna utakmica Mbappea

Mbappea nitko od braniča Barcelone nije mogao čuvati. Najbolji mladi igrač svijeta bio je prebrz i neuhvatljiv za domaće igrače i Ter Stegen je stalno bio na streljani. Ipak, unatoč boljem početku Parižana, povela je Barca u 26. minuti. Praktički ni iz čega. Nakon jedne duge lopte De Jong je pao u kaznenom prostoru, a snimka je pokazala da ga je Kurzawa nespretno sapleo. Messi je bio neumoljiv. No to je više-manje bilo sve od Barcelone. Do kraja utakmice je na terenu postajala samo jedna ekipa, ona francuskog prvaka koju je predvodio nestvarni Mbappe.

Napadač PSG-a je samo šest minuta kasnije izjednačio sjajnom minijaturom u 16 metara Barcelone, kad se nakon odlične akcije gostiju krasno na malom prostoru riješio svojih čuvara i matirao Ter Stegena.

Visila je opasno Barca i dalje, ali na odmor se otišlo s 1:1. U nastavku je odmah PSG navalio, a Mbappe je ubacio u brzinu više i u 65. minuti je nakon još jedne super akcije zabio za 2:1. Četiri minute kasnije nakon odličnog ubačaja Paredesa za 3:1 je zabio Moise Kean, a možda najbolju individualnu partiju nekog igrača Kylian Mbappe zaključio je predivnim golom u rašlje u 85. minuti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.