Barcelona traži da Yamal ne igra protiv Srbije

Foto: EPA

LAMINE YAMAL (17) pretrpio je nekoliko manjih ozljeda u posljednje vrijeme. Tako je s klupe startao protiv Osasune za Barcelonu, a pretrpio je i lakšu ozljedu u ogledu Španjolske i Danske (1:0). U Barceloni strahuju što bi se moglo dogoditi s njim bude li nastupio i u utorak u ogledu protiv Srbije.

Ta se utakmica igra u sklopu 4. kola Lige nacija te ju Španjolska dočekuje kao vodeća momčad grupe s omjerom od dvije pobjede, protiv Švicarske 4:1 i protiv Danske 1:0, i remija bez golova sa Srbijom iz ogleda 1. kola. Yamala će pregledati liječnička služba reprezentacije, nakon čega će biti donesena odluka o njegovom nastupu. Barca uopće ne želi riskirati i zatražila je poštedu za tinejdžera i njegov povratak u Kataloniju.

Veliki doprinos kod europskog zlata

Barcin ofenzivac, podsjetimo, već je europski prvak sa španjolskom reprezentacijom i španjolski prvak s klubom, a u oba ta uspjeha njegov je doprinos bio velik. Na utakmicama Europskog prvenstva, koje je započeo kao 16-godišnjak, a pred finale proslavio je 17. rođendan, postigao je gol u polufinalu protiv Francuske i podijelio četiri asistencije.

Dodavao je za golove u grupi protiv Hrvatske, u šesnaestini finala protiv Gruzije, u osmini finala protiv Njemačke, a onda i u finalu protiv Engleske. U 17 utakmica za reprezentaciju zabio je tri, a asistirao za devet golova.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.