Barcelona uspjela. Donedavni umirovljenik će ipak braniti u Ligi prvaka

Foto: Profimedia

BARCELONA ima novog golmana. Wojciech Szczesny (34), bivši vratar Arsenala, Rome, Juventusa i reprezentacije Poljske, vratio se privremeno iz mirovine, u kojoj je od ljeta, kako bi do kraja sezone potpisao za lidera La Lige. To je mogao dugo nakon kraja prijelaznog roka jer je slobodan igrač, a takvi mogu bilo kada potpisati. Barcelona je dovela Poljaka jer joj se prvi golman Marc Andre Ter-Stegen teško ozlijedio te ga neće biti do kraja sezone.

Szczesny je upravo golman kakvog je Barcelona tražila. Iskusan je, s preko 540 nastupa u klupskoj karijeri, tijekom koje je igrao u najjačim ligama, dok je za reprezentaciju nastupio 84 puta. Osim toga, zna kako je igrati za velikane i osvajati trofeje. U Arsenalu je osvojio dva FA Kupa, s Juventusom po tri naslova i kupa. Prošle godine izabran je u idealnu momčad Serie A. No činilo se da Barcelona neće moći spasitelja golmanske pozicije registrirati za Ligu prvaka. Naime, rok za registraciju igrača u najjačem natjecanju odavno je istekao. 

Ipak, Barcelona je pronašla način kako usprkos tome registrirati novog golmana. UEFA dozvoljava naknadnu registraciju igrača ako on predstavlja izravnu zamjenu za igrača koji zbog ozljede ne može igrati do kraja sezone. Upravo to je slučaj s Ter-Stegenom, pa će Szczesny moći braniti za Barcelonu u Ligi prvaka. Prve iduće utakmice Barce u tom natjecanju su protiv Bayerna i Crvene zvezde. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.