Barišić: Vaha želi novac, ali mu nudimo sporazumni raskid

NAKON sukoba Mamića i Halilhodžića u svlačionici slijedi druga runda borbe. Pred njima je bitka u kojoj će se odlučiti kako podijeliti 1,3 milijuna eura.

Toliko naime vrijedi ostatak Halilhodžićevog ugovora. Mamić je Vahu plaćao suhim zlatom, 900 tisuća eura godišnje, a ugovor je potpisan na dvije i pol godine. Sad počinje igra živaca pod nazivom je li Halilhodžić dao ili dobio otkaz. Ukoliko je sam odstupio Dinamo nema obveza prema njemu, a ako je potjeran klub ga mora isplatiti.

U Maksimiru, dakako, drže da je Halilhodžić sam odstupio. Jučer je na službenoj stranici objavljena informacija da "glavni trener Dinama Vahid Halilhodžić nije došao na trening prve momčadi", dok je Damir Vrbanović poručio kako će "klub zauzeti odgovarajući stav sukladno zaštiti interesa kluba."

Iz Halilhodžićevog kuta druga priča. Vaha će Mamićeve "danas se rastajemo" protumačiti kao klupsku odluku o otkazu i prema tome tražiti da mu se isplati svaki euro do kraja ugovora. Kad smo jučer kontaktirali Halilhodžićeva menadžera Matu Jozipovića rekao je "otkud vam to da je Halilhodžić dao otkaz, koliko znam on je još trener" što jasno pokazuje kako će se njegov klijent ponašati.

Barišić: Halilhodžić hoće novce, a ne želi biti trener

Halilhodžić je inatljiv i nakon onoga što mu je izgovorio Mamić bi bilo za očekivati da ide do kosti, no u ovom slučaju se ne bismo kladili na taj ishod. Pravni stručnjaci ne vjeruju da će dobiti u ovoj igri živaca pa je za očekivati da Vaha i Mamić raskinu ugovor na "obostrano zadovoljstvo", odnosno da Dinamo svom bivšem treneru isplati zadovoljavajući dio od ostataka ugovora. To nam je potvrdio i predsjednik Mirko Barišić.

"Tu se radi o novcima jer Halilhodžić ne želi biti trener i želi novce. Naš stav je tu jasan, on je sam otišao onog trenutka kad je rekao da ne neće više voditi momčad. Mi ćemo naravno znati zaštiti svoje interese", rekao nam je Barišić.

Je li moguć sporazumni raskid ugovora?

"Mi smo spremni to predložiti iako je Dinamo time u gubitku. Isplatili za ovu nepunu sezonu nakon čega je on otišao", odgovorio je Barišić.

Ima li kakvih informacija o novom treneru?

"Nema, još je rano govoriti o tome."

Kuže dobio 450 tisuća eura odštete, Jurčić 45

Tako je na pomolu jedna od odšteta u povijesti Dinama. Najveći miraz navodno je dobio Boško Balaban kojem je prema jednim izvorima isplaćeno milijun, a prema drugim 500 tisuća eura. Puno lošije nije prošao ni Škota, koji se s Balabanom zainatio nakon što ga je klub otpisao. Njemu je Mamić na rastanku u džep stavio 600 tisuća.

Josip Kuže dobio je 450 tisuća, a 50 tisuća manje koštala je ispisnica Jensa Nowotnyja. Nijemac se nije isplatio za razliku od Georga Kocha koji je na odlasku dobio 300 tisuća eura. Branko Ivanković za odlazak je utržio 240 tisuća.

Kruno Jurčić i Marijan Vlak bili su puno neoprezniji kod potpisivanja ugovora. Jurčiću je prema ugovoru u slučaju sporazumnog raskida imao pravo na tri mjesečne plaće te je tako dobio 45 tisuća eura. Vlak se otpremnine odrekao pri sklapanju ugovora pa je mu je Mamić dobrovoljno "za kavu" dao 50 tisuća. Sića prema onome što će dobiti Halilhodžić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.