Baskijska zvijezda nakon Arsenala i Bayerna odbila i Liverpool

Foto: EPA

KAKO javlja talijanski transfer-insajder Fabrizio Romano, Martin Zubimendi je odbio ponudu Liverpoola! Veznjak Real Sociedada je ranije na isti način odbijao ponudu Arsenala i Bayerna, zanima ga samo ostanak u San Sebastianu. Spreman je i potpisati novi ugovor sa španjolskim klubom.

Dvadesetpetogodišnji veznjak rođen je u San Sebastianu, a omladinskom pogonu tamošnjeg velikana Real Sociedada pridružio se kad je imao 12 godina. Sedam godina kasnije debitirao je za prvu ekipu i otada za svoj klub upisao 144 nastupa, u kojima je zabio sedam golova.

Osvojio Euro

Prethodnih godina bio je jedan od nositelja igre ekipe Imanola Alguacila, koja se proslavila atraktivnim napadačkim nogometom uz golem doprinos igrača iz svog pogona. Naime, Real Sociedad koristi više igrača iz svoje škole nogometa nego ijedan drugi klub u pet najjačih europskih liga.

Prije četiri godine osvojio je i svoj jedini seniorski klupski trofej, Kup kralja, a s reprezentacijom Španjolske Zubimendi ima već dva. Osvojio je prošlogodišnju Ligu nacija i nedavno završeno Europsko prvenstvo na kojem je igrao i 45 minuta u finalu protiv Engleza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.