KOVAČEV BAYERN

BAYERN - HOFFENHEIM 1:2 Šokantan kiks Kovačeve momčadi, gosti kaznili mlakost

Foto: EPA-EFE

ŠOKANTAN kiks doživio je Bayern u sedmom kolu Bundeslige. Hoffenheim je pobijedio 2:1 u Münchenu u utakmici u kojoj je momčad Nike Kovača bila izraziti favorit (koeficijent na njihovu pobjedu bio je 1.10, na goste i preko 25!) i napravio najveće iznenađenje kola u Njemačkoj.

Nakon siromašnog prvog poluvremena gosti su poveli golom Armenca Sargisa Adamyjana koji je lijepo pogodio u mrežu Manuela Neuera.

Prethodila je greška veznjaka Corentina Tolissoa koji je petljao u polovici Bayerna pa izgubio loptu, da bi Robert Skov potom lijepo asistirao Adamyanu za prvi šok na Allianz Areni. Reakcija domaćih igrača prilikom te akcije bila je mlaka, gosti su to uredno naplatili.

Bayern se vratio u 73. minuti poslije 11. ligaškog gola Roberta Lewandowskog. Lijepo je loptu podvalio Thomas Müller. Poljak je izmaknuo pažnji stopera gostiju i glavom pogodio za izjednačenje.

Međutim, novi šok za Bavarce uslijedio je u 79. minuti. Coutinho i suigrači kombinirali su u polovici Hoffenheima gdje su brzo zaustavljeni. Pretjerana nonšalancija u posjedu te nedovoljna agresivnost obrane u bloku glavni su razlozi Bayernovog neočekivanog posrtaja.

Uslijedila je kontra gostiju, ponovno su asistent i strijelac bili isti. Skov je pronašao s lijeve strane Adamyjana, a Armenac je ponovno precizno pogodio s 15-ak metara u lijevi kut nemoćnog Manuela Neuera.

Iako je Bayern imao više udaraca (20:8) te veći posjed lopte (63 posto), gosti, koji u četiri prethodna kola nisu znali za pobjedu, uspjeli su agresivnijom igrom do povijesne pobjede, svoje prve protiv Bayerna u Münchenu.

Ivan Perišić igrao je od 60. minute za Bayern.

Unatoč kiksu, Bayern je ostao prvi zbog bolje gol-razlike od Borussije Dortmund koja je kiksala kod Freiburga 2:2. U sljedećem kolu poslije reprezentativne stanke Kovačeva momčad gostuje kod Augsburga. Hoffenheim pak dočekuje Schalke 04.

Bayern München - 1899 Hoffenheim Live Score

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.