Bayern predstavio novog trenera

Screenshot: FC Bayern Munchen

VINCENT KOMPANY (38) je novi trener Bayerna, objavio je minhenski klub i tako potvrdio nasljednika Thomasa Tuchela. Legendarni branič Manchester Cityja i belgijske reprezentacije u nedavno završenoj sezoni vodio je Burnley i s njim ispao iz Premier lige, a sada je potpisao trogodišnji ugovor s njemačkim velikanom.

"Veselim se izazovu. Velika je čast raditi u ovom klubu, Bayern je nogometna institucija. Kao trener morate se zalagati za ono kakvi ste karakterno: volim imati posjed i biti kreativan, ali također biti agresivan i hrabar na terenu. Veselim se radu s igračima i izgradnji momčadi. Kada su temelji dobri, uspjeh će doći", rekao je Kompany za službenu stranicu Bayerna.

Alonso, Nagelsmann i Rangnick su odbili Bayern

Podsjetimo, Bayernu je ovo bila prva sezona nakon 12 godina u kojoj nije osvojio trofej. Bundesliga i njemački kup pripali su Bayer Leverkusenu, dok je u polufinalu Lige prvaka ispao od Real Madrida. 

Otprije je bilo dogovoreno da Tuchel neće ostati na klupi, iako su ga pokušali nagovoriti nakon što su Xabi Alonso, koji je ostao u Bayeru, Julian Nagelsmann kao izbornik Njemačke i Ralf Rangnick kao izbornik Austrije odbili preuzeti bavarski klub.

Najveći trenerski posao u karijeri

Fabrizio Romano, najpoznatiji nogometni insajder, protekli tjedan objavio je da će Bayern platiti Burnleyu 12 milijuna eura za Kompanyja. Belgijskom stručnjaku to će biti najveći izazov u trenerskoj karijeri.

Prvi posao bio mu je u matičnom Anderlechtu 2020. godine, s kojim je u dvije sezone osvojio treće i četvrto mjesto u prvenstvu te igrao finale kupa. Zatim je u ljeto 2020. preuzeo Burnley. U prvoj sezoni s tim klubom je kao prvak Championshipa izborio Premiership, ali je ove sezone od tamo ispao sa samo pet pobjeda u 37 utakmica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.