BBB pred gostovanje u Domžalama: U Sloveniju idemo vođeni isključivo beskrajnom ljubavi prema klubu

"ZBOG grijeha iz prošlosti smo pod mikroskopom UEFA-e, koja samo čeka krivi potez da nam udijeli crveni karton. Obećavamo da incidenata, niti bilo kakvih problema s naše strane neće biti!", navodi se u priopćenju Bad Blue Boysa.

Pred Dinamovo gostovanje kod slovenskog prvaka u 2. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka  u srijedu 1. kolovoza , navijači Modrih su se oglasili priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

Dragi naši,

Nakon što smo saznali ime Dinamovog protivnika u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, svi dušebrižnici su se brže, bolje složili da su klubu najveći neprijatelji njegovi najvjerniji navijači. A pogledate li samo dva dana unazad upravo smo mi - navijači sa sjevera svoje ljubimce i odveli u drugo pretkolo. Unatoč pljusku, nevremenu i teškom rezultatu, bili smo presudni faktor, čemu posvjedočiti mogu svi koji su nazočili utakmici.

Mi, Dinamovi navijači često smo problematični, često isprovocirani, pojedinci izazivaju i incidente, međutim nitko, niti jedan novinar nema pravo dovoditi u pitanje našu ljubav prema klubu! Rijetko viđeni fanatizam koji primijeti svaki, baš svaki trener i igrač koji posjeti Maksimir.

U Sloveniju idemo vođeni isključivo beskrajnom ljubavi prema klubu, to je nešto što nema cijenu, što nitko ne može platiti, kupiti niti dovoditi u pitanje! Protiv Domžala ćemo biti vjetar u leđa Dinamovim igračima kao i bezbroj puta do sada, bit ćemo snaga s kojom će naši igrači preskočiti još jednu prepreku! Nikakvi incidenti nam nisu na pameti, jer smo svjesni da smo zbog svojih grijeha iz prošlosti pod mikroskopom UEFA-e, koja vjerojatno samo čeka krivi potez da nam udijeli crveni karton. Obećavamo da incidenata, niti bilo kakvih problema s naše strane neće biti!

Nismo sigurni žele li i naši mediji takav rasplet događaja, kada su već par dana prije samog početka utakmice počeli s podgrijavanjem atmosfere? Želite li, ne daj Bože, takvim raspletom događaja povećati svoje prihode? Našu ljubav nemojte nikada dovoditi u pitanje, jer ona je iskrena, dolazi iz srca i ne pokreću je nikakvi novci i interesi, koji pokreću vaše članke i emisije!

Zadnjih dana pojedini novinari na čelu s Mislavom Bagom, novinarom HTV-a, poveli su se krajnje neumjesno i u svojim su emisijama sve Dinamove navijače nazvali divljacima. Generaliziranje na osnovu nekolicine pojedinaca nije lijepo, to bi profesionalni novinar trebao znati, a uskoro će, nadamo se i pred sucem morati objasniti koji su motivi njegovog govora mržnje i nedopustivog generaliziranja.

Istog novinara pozivamo da, ako ima hrabrosti, u nekoj od sljedećih emisija nazove sve političare lopovima, sve doktore korumpiranima, ili sve novinare alkoholičarima, jer jamčimo da je takvih u tim skupinama više nego što je divljaka među navijačima.

Gospodo, kada već pišete i emitirate, recite nešto lijepo, stvorite lijepu atmosferu u kojoj ćemo zajedno s igračima s ponosom predstaviti naš klub, grad i državu!

S poštovanjem, Udruga Navijača Dinama

Foto: I.L.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.