BBC nakon napada zbog prikaza grozne ozljede krivi UEFA-u: "Šokirani smo kao i vi"

Foto: Profimedia

BARNABAS VARGA (29), napadač Mađarske, doživio je stravičnu ozljedu tijekom utakmice njegove reprezentacije protiv Škotske u zadnjem kolu skupine Eura. Varga se u 70. minuti utakmice prilikom ubačaja sudario sa škotskim golmanom Angusom Gunnom. Gunn je u tom duelu pogodio Vargu laktom u glavu, a Mađar je ostao nepomično ležati.

Grozan sudar i potresne scene koje su podsjetile na situaciju s prošlog Eura

Njegovi suigrači odmah su mu pritrčali u pomoć, a kapetan Dominik Szoboszlai je trčao prema medicinskom osoblju kako bi što prije došli do Varge. Naposljetku je iznesen s terena na nosilima, a pritom je bio okružen zavjesama. Sve to podsjetilo je na scene s prošlog Eura, kada je Christian Eriksen nakon srčanog udara također iza zavjesa iznesen s terena. Varga je također hitno prevezen u bolnicu. 

Mađarska je na kraju stigla do važne pobjede od 1:0, koja joj nudi opciju da prođe skupinu kao trećeplasirana, a Dominik Szoboszlai je gol proslavio tako što je u zrak podignuo Vargin dres. Nakon utakmice je, naravno, glavna tema bio Varga i njegovo stanje. Njegov suigrač Roland Sallai prvi je ponudio novosti: "Najvažnije je da mu je bolje. Zadnjih 20 minuta borili smo se za njega." 

Izbornik: Neće umrijeti, ali Euro je za njega gotov

Izbornik Marco Rossi je otkrio više detalja: "Varga nije u opasnosti da umre, stabilno je i bit će operiran. Očito je da ako mi nastavimo igrati na Euru, on više neće biti dio momčadi." Ubrzo zatim je Mađarski nogometni savez na X-u objavio: "Stanje Barnabasa Varge je stabilno. Nalazi se u bolnici u Stuttgartu, pretrpio je lom jagodične kosti, kao i još nekoliko kostiju lica te potres mozga."

BBC na žestoke napade odgovorio optužbom UEFA-e

BBC je prikazao ozljedu ne samo u prijenosu, nego i naknadno, u usporenoj snimci. To je izazvalo toliko brojne i žestoke reakcije gledatelja i posjetitelja weba da su morali oglasiti iz britanske državne medijske kuće: "Sve naše misli su uz Barnabasa Vargu nakon tog mučnog sudara i obavijestit ćemo vas kako budemo dobivali informacije o njegovom stanju.

Bili smo šokirani kao i vi kada su ponovo pustili snimku incidenta. Nakon što se Christian Eriksen srušio prije tri godine postoje protokoli za takve situacije. Jako nas je iznenadilo što je UEFA odabrala prikazati usporenu snimku te situacije, zbog čega smo odmah kada smo mogli prebacili na snimku iz širokog kuta."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.