Belgijski rekorder se oprostio od reprezentacije

Foto: EPA

BRANIČ belgijske nogometne reprezentacije Jan Vertonghen (37) objavio je oproštaj od dresa "Crvenih vragova". U svom posljednjem nastupu za reprezentaciju je zabio autogol i time bio tragičar susreta osmine finala Eura između Belgije i Francuske. Njegov autogol u 85. minuti utakmice je bio jedini pogodak na susretu i Francuzi su zahvaljujući tome prošli u četvrtfinale gdje ih večeras čeka Portugal.

Belgijski rekorder

Vertonghen drži rekord u broju nastupa za belgijsku reprezentaciju. Od kada je 2007. godine debitirao za nacionalnu vrstu, nastupio je u 157 utakmica i zabio 10 pogodaka. Prvi igrači Belgije iza njega po broju nastupa su Axel Witsel (132) i Toby Alderweireld (127). Verthongenovih 157 nastupa ga smješta na 33. mjesto po broju nastupa za bilo koju reprezentaciju u povijesti nogometa.

"Od prve do zadnje, hvala ti za sve uspomene, živio sam san," napisao je Vertonghen na svojim društvenim mrežama. Bio je član belgijske reprezentacije koja je osvojila treće mjesto na SP-u 2018. godine, stigla do četvrtfinala na Euru 2016. i Euru 2021. godine, te osvojila četvrto mjesto na Olimpijskim igrama 2008. godine. Trenutačno je član Anderlechta, a tijekom karijere je igrao za Benficu, Tottenham, Ajax i Waalwijk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.