Bellew je nokautirao Hayea u meču po kojem će ga pamtiti

Foto: YouTube (screenshot)

TONY BELLEW (35) u revanšu u Londonu tehničkim nokautom u petoj rundi porazio je Davida Hayea (37). 
 
Nakon što je prije 14 mjeseci prvi put pobijedio u međusobnom ogledu, Tony Bellew ponovno je srušio Davida Hayea i vjerojatno zaključio karijeru velikom suparniku. David Haye pretrpio je teške udarce, ali uporno se vraćao u ring. Bio je potpuno zaslijepljen, nije vidio gotovo ništa. Ljuljao se na nogama, ali Tony Bellew morao je izvući svoj maksimum da bi ga konačno srušio.
 
I u ožujku protekle godine Tony Bellew slavio je nad sunarodnjakom prekidom u 11. rudni. Revanš je bio dogovoren za proteklu jesen, ali odgođen je za svibanj zbog ozljede Hayea.
 
U okršaju engleskih boksača bolji dojam ostavio je Tony Bellew. Kvalitetnom pripremljenom taktikom koja se ponajviše ogledala u kretnjama i pravodobnim udarcima, dominirao je nad nervoznim Hayeom. 
 
Prema pisanju Fightsitea, Tony Bellew striktno se držao zacrtanog plana. Znajući da će dočekati svoju priliku, dočekao ju je u trećoj rundi.
 
Nekoliko udaraca sjelo je na glavu Tonyja Bellewa i očekivalo se da bi mogao biti uzdrman, ali zapravo je na udarce Hayea reagirao serijom kontraških udaraca. Jednim je udarcem Hayea pogodio direktno u bradu koji je pao na pod. Ustao se i nastavio meč, ali još jedna serija dovodi do drugog brojanja. David Haye bio je uzdrman, no gong za svršetak runde spasio ga je poraza.
 
Četvrta runda nije ponudila spektakl iz prethodne runde. Tony Bellew strateški je tražio udarac kojim bi nokautirao protivnika. David Haye i dalje je bio ošamućen, ali izdržao je.
 
Ipak, u posljednjoj minuti pete runde je savladan. Tony Bellew ga je i treći put poslao na pod, ali ponovno je ustao i pretrpio seriju silovitih udaraca, zbog čega je sudac prekinuo meč.
 
Osim što će se pamtiti ovaj Hayeov poraz, bit će upamćena i njegova suluda borba da ostane na nogama kako bi meč i njegova karijera potrajali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.