Benzema objavom pokazao kome bi dao Zlatnu loptu

Foto: EPA

REAL MADRID pobijedio je Borussiju Dortmund 2:0 u subotnjem finalu Lige prvaka odigranom na stadionu Wembley u Londonu. Borussia je bila bolja u prvom poluvremenu, no madridski klub je došao do 15. naslova europskog prvaka tako što je Dani Carvajal zabio u 74., a Vinicius Junior u 83. minuti.

Viniciusu, 23-godišnjem brazilskom krilnom napadaču, bio je to 24. pogodak u 39. ovosezonskom nastupu za Real, a ima i 11 asistencija. Brojni mediji i realovci smatraju kako bi Vinicius trebao dobiti Zlatnu loptu za 2024. godinu. U tom mišljenju pridružio im se Francuz Karim Benzema, legendarni napadač Reala koji sada igra u saudijskoj Al-Ittihadu.

Benzema je na Instagramu objavio Viniciusovu fotografiju te ispod nje napisao "ballon d'or", prevedeno "zlatna lopta". Benzema je i sam dobitnik priznanja za najboljeg nogometaša svijeta, koje je primio 2022. godine. Dobitnik za 2023. je Lionel Messi, kojem je to bila osma nagrada.

Vinicius je osvojio 12 trofeja s Realom

Vinicius je karijeru započeo u brazilskom Flamengu, otkuda ga je Real 2018. godine doveo za 45 milijuna eura. Otkako je u madridskom velikanu, odradio je 264 službene utakmice, zabio 83 i asistirao za 75 pogodaka te je s momčadi osvojio 12 trofeja.

Redoviti je član reprezentacije Brazila za koju ima 28 odigranih utakmica i tri pogotka. Ugovor s Realom vrijedi mu do ljeta 2027. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 150 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.