Bernardo Silva: Hrvatska je promijenila nekoliko igrača

Foto: EPA

PORTUGAL i Hrvatska u četvrtak u 20:45 u Lisabonu igraju utakmicu prvog kola Skupine 1 elitnog ranga Lige nacija. Bit će to prva utakmica za momčad izbornika Zlatka Dalića nakon Europskog prvenstva, na kojem nije prošla grupnu fazu. Portugalci su na Euru došli do četvrtfinala, gdje ih je Francuska izbacila nakon penala.

Veznjak Portugala Bernardo Silva (30) na današnjoj konferenciji za medije najavio je susret s Hrvatskom. "Hrvatska je promijenila nekoliko igrača. Primjerice, nedostaje Marcelo Brozović. Ne znam hoće li igrati u drugačijoj formaciji. Dvije reprezentacije će proći, prije je prolazila jedna. Moramo na dobar način otvoriti grupnu fazu jer imamo ambicije u ovom natjecanju", rekao je Silva, igrač Manchester Cityja.

Podsjetimo, Brozović i Domagoj Vida oprostili su se od hrvatske reprezentacije nakon Eura, dok je Dalić zbog ozljeda ostao bez desnih bekova Josipa Juranovića i Josipa Stanišića, stopera Martina Erlića i veznjaka Lovre Majera.

Portugal je 2019. osvojio Ligu nacija

Portugal je 2019. osvojio Ligu nacija, tri godine nakon što je postao europski prvak. Silva je rekao da su zbog toga porasle ambicije, pa žele ponoviti velike uspjehe. Također, istaknuo je da je njemu najveća čast igrati za reprezentaciju, za koju je dosad skupio 93 nastupa i 12 pogodaka.

Pitali su ga je li Hrvatska razočarana svojim rezultatom na Euru. "Naravno da je to bilo razočaranje za Hrvatsku. Nakon što su tako rano bili izbačeni, jasno je da će sada pokušati biti bolji. Imaju igrače koji su dosegnuli visoku razinu. Mateo Kovačić je krenuo u novu sezonu, a Luka Modrić je gotovo nezamjenjiv", izjavio je Silva.


Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.