Bernauer objavom tražio tišinu nakon pobjede Dinama

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

DINAMO je na gostovanju pobijedio RB Salzburg 0:2 u trećem kolu Lige prvaka. Strijelci Dinama bili su Sandro Kulenović u 49. i Bruno Petković u 84. minuti, a austrijski viceprvak je od 66. minute imao igrača manje jer je direktni crveni karton dobio golman Alexander Schlager.

Zagrebačkom klubu ovo je bila prva pobjeda u novoj sezoni Lige prvaka nakon poraza od Bayerna (9:2) i remija s Monacom (2:2). Salzburg je doživio treći poraz nakon što nije uspio doći do bodova protiv Sparte Prag (3:0) i Bresta (0:4). 

Dvije Bernauerove objave

Cijelu utakmicu za Dinamo odigrao je Maxime Bernauer (26), kojem je to bio deveti nastup ove sezone, odnosno 35. otkako je prošle godine došao u Dinamo iz Paris FC-a za 1.2 milijuna eura. Ubrzo nakon što je završila utakmica, oglasio se na X-u, gdje je podijelio Dinamovu objavu o pobjedi te uz nju napisao "+3" uz plavo srce i emotikon koji utišava, odnosno traži tišinu.

Potom je podijelio objavu Dinama u kojoj su fotografija igrača koji slave te tekst "26 godina čekanja! PONOS". Broj godina odnosi se na to koliko je modri klub čekao na gostujuću pobjedu u Ligi prvaka, a to je od 1998. godine, kada je golom Josipa Šimića slavio protiv Ajaxa u Amsterdamu.

Bernauer je uz tu objavu bio rječitiji: "Prva pobjeda u Ligi prvaka. Nevjerojatna podrška, osjećali smo se kao kod kuće. Hvala na pomoći." Pritom je "hvala na pomoći" napisao na hrvatskom jeziku, a ostalo na engleskom. Podsjetimo, Bernauer je često bio meta kritika zbog svojih nastupa za Dinamo. Ove sezone je sedam puta odigrao cijelu utakmicu i tako sakupio 702 minute na terenu.

Dinamo se s četiri boda nalazi na 22. mjestu Lige prvaka, koja od ove sezone ima novi format sa svih 36 klubova smještenih na jednu ljestvicu, nakon koje će uslijediti nokaut-faza.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.