Beterbiev postao apsolutni prvak poluteške kategorije. Hearn: Smijurija i pljačka

Foto: Profimedia

KANAĐANIN ruskog podrijetla Artur Beterbiev apsolutni je boksački svjetski prvak u poluteškoj kategoriji nakon što je u nedjelju u Saudijskoj Arabiji na bodove pobijedio ruskog rivala Dmitrija Bivola. Dva od tri suca su dala prednost Kanađaninu (115:113, 116:112), dok je treći sudac meč proglasio neriješenim (114:114). Boksački promotor Eddie Hearn sve je nazvao "pljačkom".

Obojica boksača bili neporaženi prije borbe u Rijadu, s tim da je 33-godišnji Bivol držao WBA pojas, a Beterbiev (39) je aktualni WBC, WBO i IBF prvak. Posljednji neprikosnoveni prvak u poluteškoj kategoriji bio je Amerikanac Roy Jones Jr. koji je pobijedio Reggieja Johnsona i ujedinio WBA, WBC i IBF pojaseve daleke 1999. godine.

"Ne sviđa mi se kako sam boksao, bilo mi je malo nelagodno u ringu, jer obično ne čekam zvono. No, ipak sam pobijedio i izvedba će se zaboraviti", rekao je Beterbiev, koji se protiv Bivola trebao boriti u lipnju, ali je pretrpio ozljedu koljena, zbog čega je meč bio odgođen za listopad.

Hearn je nezadovoljan

S odlukom sudaca nije se složio Hearn koji tvrdi da je sve "smijurija" i "pljačka".

"Ne želim iskazati nepoštovanje prema Beterbievu, ali vidjeli ste govor tijela njegovog tima. Bili su u kutu i znali su da su izgubili. Ovo je smijurija. Bivol je dominirao borbom i bio je bolji u sedam ili osam rundi. Znali su da su izgubili", rekao je Hearn i dodao:

"Rekli su mu u kutu da mora završiti borbu nokautom da bi pobijedio. Ne mogu vjerovati. Bivol je opljačkan za titulu apsolutnog prvaka. Sudac se više nikad ne bi smio baviti ovim sportom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.