Baskijske legende bijesne na svoje navijače: Bacili ste baklje. Mogli ste ubiti nekog

Foto: Profimedia

ATHLETIC BILBAO nakon šest godina vratio se u Europu i to utakmicom na legendarnom Olimpicu protiv Rome u prvom kolu Europa lige. Važna utakmica i atraktivno gostovanje privukli su više od 3 tisuće navijača baskijskog kluba u Rim. Tamo su ih oduševili igrači Athletica, koji su na kraju zabili za remi 1:1. Navijači gostiju bili su u sjajnoj formi, ali to, kao i odličan rezultat, pokvarili su oni koji su slaveći gol zapaljene baklje bacili među navijače Rome. 

Legende Athletica očitale bukvicu navijačima

Zbog toga su odmah ispod kopa baskijskih navijača došli kapetan Oscar de Marcos i zvijezda Inaki Williams te im očitali bukvicu. Nakon utakmice ogorčenje njihovim postupkom iskazao je Ander Herrera, legenda kluba: "Jako sam tužan što su 3 tisuće navijača koji su nas pratili ovako daleko ostali bez našeg pozdrava i bacanja dresova zbog njih par koji su napravili to što jesu. Kako možete bacati baklje na tribinu na kojoj su žene i djeca?! Tako možete ubiti nekoga!"

Romi su se ispričali trener Athletica i klub

Athleticov trener Ernesto Valverde konferenciju za medije počeo je isprikom: "Dugo nismo bili u Europi i ovo je jako važna utakmica za nas. Žalimo zbog ovog incidenta jer on uopće ne predstavlja naše navijače, koji su najbolji.

Nogomet je zabava za sve, ali ne želimo vidjeti bacanje baklji, posebno ne na navijače koji gledaju utakmicu. Žalimo zbog ovoga jer to je bacilo mrlju na nas". Athletic Bilbao je zatim izdao službenu ispriku Romi i njenim navijačima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.