Bild: Zvonarek iz Bayerna odlazi na posudbu. Igrat će Ligu prvaka

Foto: Profimedia

MLADI hrvatski veznjak Lovro Zvonarek (19) potpisao je novi ugovor s njemačkim velikanom Bayern Münchenom, koji ga za bavarski klub veže do 2027. godine. Zvonarek je u Bayern stigao kao 16-godišnjak iz Slaven Belupa, a prošle sezone upisao je prve nastupe za prvu ekipu. 

Pet nastupa bilo mu je dovoljno da u utakmici protiv Wolfsburga u Bundesligi postigne i svoj prvijenac. Međutim naredne sezone Zvonarek neće igrati za Bayern. Njemački Bild piše kako mu slijedi posudba u redove austrijskog prvaka Sturma iz Graza, koji je s trona skinuo RB Salzburg i u sljedećoj sezoni će igrati u Ligi prvaka.

Višestruki rekorder

Očigledno je u Bayernu procijenjeno kao je za Zvonareka najbolje da ode u sredinu u kojoj će kroz veću minutažu nastaviti svoj razvoj. Iako je vrlo mlad, Zvonarek ima već pedesetak seniorskih utakmica odigranih za Slaven Belupo, Bayern i Bayern II.

U povijesti je upisan kao najmlađi strijelac u povijesti Supersport HNL-a u dobi od 16 godina i 14 dana, a Bayern je za njega platio rekordnu odštetu kad su u pitanju maloljetni igrači iz Hrvatske, čak 1.8 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.