Bili su nadomak ulaska u SHNL. Sada su u rasulu nakon egzodusa prvotimaca

Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

NK ZRINSKI OSJEČKO 1664 prošle godine bio je najveća senzacija SuperSport 1. NL. Momčad iz Jurjevca koja igra na stadionu Gradski vrt u Osijeku do posljednjeg je kola držala prvo mjesto koje vodi u elitni rang, no u posljednjem kolu Šibenik je pobijedio 2:0 u Osijeku te tako s 82 boda osvojio naslov prvaka.

Zrinski je bio hit 1. NL

Zrinski je završio drugi s 81 osvojenim bodom, a nakon poraza u derbiju gazda kluba Ivan Komak žestoko je opalio po HNS-u i sucima. Kontroverzni gazda Zrinskog posljednjih je godina u svoj klub uložio milijune eura, a ove je zime u razgovoru za Index najavljivao kako će sa Zrinskim igrati europska natjecanja. No to sada djeluje kao znanstvena fantastika jer je Zrinski doživio brojne promjene ovoga ljeta. Klub su napustili brojni prvotimci.

Ostali bez sedam prvotimaca

Vođa obrane Vedran Dalić je prešao u BSK iz Bijelog Brda. Standardni desni bek Bruno Unušić novi je igrač Sarajeva, stoper Luka Ćubel prešao je u NK GOŠK iz Gabele. Ključni veznjak Miran Horvat igrat će za HNK Vukovar 1991. Jedan od najboljih igrača kluba bio je veznjak Domagoj Stranput.

On će također zaigrati za GOŠK u novoj sezoni. Klub su još napustili povremeni prvotimci Ivijan Svržnjak (NK Kety Bistrica), Toni Vinogradac (NK Triglav), Domagoj Jelavić (NK Široki Brijeg), Marijan Oršolić (HNK Cibalia).

Zrinski je ostao i bez standardnog igrača iz obrane Patrika Stanića (NK Široki Brijeg) te prvotimca Amara Pekarića (Radnik Bijeljina). Uz njih otišao je i trener Igor Budiša, kojeg je naslijedio Mato Neretljak.

Tanki ulazni transferi

U klub su stigli igrači hrvatskih niželigaša. To su Marko Filipović iz Vuteks Sloge, Mario Ljevar iz Bjelovara, Bojan Knežević iz Pitomače, Mateo Mendeš iz BSK-a te Filip Srpak iz NK Vrapča. Vrijedi istaknuti Kneževića, bivšeg igrača Dinama.

Riječ je o 27-godišnjem veznjaku koji je igrao za Modre u Ligi prvaka prije pet godina, no onda mu je karijera krenula silaznom putanjom. U klubu je i dalje Domagoj Dogan (25), najbolji strijelac lige prošle sezone s 23 gola. Prema Transfermarktu, on vrijedi 1.2 milijuna eura.

Sastav Zrinskog protiv Šibenika u lipnju: 

Marin Stanić; Bruno Unušić, Mato Stanić, Patrik Stanić, Miran Horvat, Domagoj Stranput, Vedran Dalić, Gabriel Eskinja, Amar Pekarić, Petar Korov, Dominik Dogan

Još su igrali: Luka Ćubel, Ivijan Svržnjak, Toni Vinogradac, Domagoj Jelavić, Marijan Oršolić

Od nabrojanih u klubu su i dalje (prema dostupnim podacima) vratar i kapetan Marin Stanić, veznjak Gabriel Eskinja te ofenzivci Petar Korov i Dominik Dogan. Zrinski će u novu sezonu krenuti bez sedmorice prvotimaca u odnosu na utakmicu sa Šibenikom te bez petorice igrača koji su u toj utakmici ušli s klupe. Svi igrači su napustili Komakov klub bez odštete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.