Bilić nahvalio srpskog trenera: "Guardiola, Ferguson i Mourinho nisu mu ni blizu"

Foto: West Ham

SLAVEN BILIĆ povest će West Ham na turneju po SAD-u, a u razgovoru s Amerikancima otkrio je kako obožava još jedan sport - košarku.
 
"U jednom trenutku, devedesetih godina, u NBA ligi nije bilo puno stranih igrača. Ipak, samo iz mog Splita je bilo više igrača nego od ostatka cijelog svijeta. Bilo ih je pet ili šest, mislim - Toni Kukoč, Dražen Petrović, Dino Rađa, Stojko Vranković, Žan Tabak..."
 
Otkriva zašto je zavolio košarku.
 
"Nogomet mi je bio draži, ali uz nogomet je u Jugoslaviji košarka bila glavni sport. Klub iz mog grada je tri godine zaredom bio prvak Europe s nekim igračima koji su kasnije zaigrali u NBA ligi. Jugoslavija je imala nevjerojatnu momčad, a i sada su Hrvatska, Srbija i Slovenija dobri s nekoliko NBA igrača", rekao je Bilić i naveo neke srpske igrače.
 
"Krajem osamdesetih i početkom devedesetih bilo je puno sjajnih srpskih igrača poput Vlade Divca, Žarka Paspalja, sjajnog tricaša Peđe Stojakovića..."
 
Bilić je rođen četiri godine nakon Dražena Petrovića...
 
"S njim smo 1992. bili u finalu Olimpijskih igara i protiv Dream Teama poveli u jednom trenutku. Ipak, oni su bili bolji. Dražen je bio veliki košarkaš koji se stalno želio dokazivati. Bio je nevjerojatan i posvećen sportu 24/7. Bio je mršav, a u Realu je u finalu Eurolige zabio 62 poena. U trenutku smrti smo vjerovali da će postati All-Star jer je blistao u Netsima."
 

 
Trener West Hama nahvalio je legendarnog srpskog stručnjaka Željka Obradovića.
 
"Mi u Hrvatskoj imamo dobre trenere, ali mene impresionira Željko Obradović, koji je vodio Fenerbahče dok sam ja bio u Bešiktašu. Ono što on radi je čudesno, osvojio je Euroligu osam puta i ima desetine trofeja domaćih liga. Ne znam je li itko u nekom sportu tako dominantan. Guardiola, Ancelotti, Mourinho i Ferguson mu nisu ni blizu - gdje on ode, tu stižu pobjede."
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.