NOGOMET

Bilić se oglasio prvi put nakon objava da preuzima Fenerbahče

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

TURSKI mediji posljednjih tjedan dana pišu da Slavena Bilića, trenera Beijing Guoana, samo formalnosti dijele od preuzimanja Fenerbahčea, u kojem je zbog slabih rezultata otkaz dobio Vitor Pereira. Bilić, koji je od 2013. do 2015. godine vodio Fenerbahčeovog gradskog rivala Bešiktaš, od siječnja ove godine je u Kini. 

Turci su Bilićevo preuzimanje Fenerbahčea prikazali kao gotov posao

"Slaven Bilić je novi trener Fenerbahčea. Uprava istanbulskog kluba i hrvatski trener postigli su dogovor te će Bilić u Fenerbahčeu godišnje zarađivati 2.9 milijuna eura. I Bešiktaš je htio dovesti Bilića, ali im je on rekao: 'Hvala na ponudi, no dogovorio sam se s drugim klubom.' Nije naveo koji je to klub, ali riječ je o Fenerbahčeu", pisao je Fanatik. Taj izvor navodi da će Bilić posljednju utakmicu u Kini odraditi 3. siječnja i nakon toga otputovati za Tursku. Na klupi Fenerbahčea trebao bi debitirati 10. siječnja protiv Adane. 

Fener je potonuo

Fenerbahče je na polovici prvenstva tek četvrti i ima čak 14 bodova manje od vodećeg Trabzonspora. U Europi Fenerbahče igra u Konferencijskoj ligi, gdje mu je suparnik praška Slavia.Turci dodaju da su Fenerove opcije i Joachim Low te Ismail Kartal. Bivši njemački izbornik trenutno je slobodan trener nakon što je napustio klupu Njemačke nakon Europskog prvenstva prošlog ljeta. Za njegov dolazak zagrijan je Mesut Özil, najveća zvijezda Fenerbahčea. Međutim, ističu Turci, oni su samo rezerve ako ih Bilić odbije.

"Sve su to glasine"

Izgleda da će se morati zadovoljiti alternativama, jer iz Kine, u kojoj godišnje zarađuje oko 5 milijuna eura, oglasio se Bilić: "Ja sam profesionalac, trener Beijing Guoana te ću nastaviti poštovati taj klub i moj ugovor s njim. Sve drugo što se priča i piše o meni su glasine. Jedino o čemu razmišljam sada je kako poboljšati igre i rezultate Guoana."

Bilić je loš u Kini

Bilić je to rekao na konferenciji za medije prije sutrašnje utakmice kineskog doigravanja za prvaka protiv vodećeg Shandong Taishana. U prvih pet utakmica play-offa osvojio je samo četiri boda uz tri poraza te je na šestom mjestu. Ima 20 bodova manje od lidera te deset bodova manje od trećeplasiranog, odnosno kluba na posljednjem mjestu koje vodi u azijsku Ligu prvaka. Bilićev skor u svih 25 utakmica u Beijing Guoanu je osam pobjeda, pet remija i 12 poraza. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.