Biliću krizu s napadačima rješava Guardiola: Šalje mu najskuplji Cityjev promašaj

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJE godinu i pol Manchester City platio ga je 35 milijuna eura, čime je postao najskuplji afrički nogometaš, ali od siječnja 2015. do proljeća ove godine, postigao je tek 10 golova, dok je za isto vrijeme provedeno u Swanseaju zabio 35.

Wilfriedu Bonyju (27), napadaču iz Obale Bjelokosti, teško je pala selidba u puno veći i bogatiji klub, jer pored Sergija Aguera nikako se nije mogao izboriti za veću minutažu u Cityju, pa su obje strane jedva dočekale Bonyjev već dogovoreni transfer u Kinu, koji će se ostvariti u siječnju.
 
West Ham ne želi da Cityjev otpisani napadač do tada sjedi na klupi, nego su poslali ponudu za posudbu Bonyja do kraja godine, kako bi olakšali probleme s ozljedama ofenzivaca; najskupljeg pojačanja Andrewa Aywea, te novog prisilnog pauziranja napadača Andyja Carrolla.

Jedina zapreka ovom poslu Bonyjeva je sumanuto visoka plaća, jer on u Cityju za neigranje tjedno dobiva 128 tisuća funti, dok Carroll, daleko najplaćeniji igrač Hammersa, za isti vremenski period zarađuje 90 tisuća funti. Ali, s obzirom da je Guardiola otpisao Bonyja i jedva ga se čeka riješiti, a Cityju novac dakako nije problem, najbolji klub Ujedinjenih Arapskih Emirata sigurno bi bio voljan pokrivati dio Bonyjeve plaća iduća četiri mjeseca, koliko bi trajala posudba.
 
Ironično, Bony je u ljeto 2013., kao napadač Vitessea bio meta West Hama, ali se njihov tadašnji trener Sam Allardyce ipak odlučio za Carrolla, koji je i tada bio sklon ozljedama. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.