Bio je europsko čudo i trebao je biti budućnost hrvatske košarke. Ostao je bez kluba

Foto:Marko Lukunic ,PIXSELL

POVREMENI hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Prkačin (21) otišao je iz španjolskog prvoligaša Gran Canarije nakon što mu je istekao jednogodišnji ugovor, izvijestio je u srijedu klub s Kanarskih otoka.

"Prkačin neće iduće sezone nastaviti igrati za Gran Canariju nakon što mu je istekao ugovor. Klub mu želi zahvaliti na profesionalnosti iskazanoj tijekom protekle sezone te mu želi sreću u osobnoj i profesionalnoj budućnosti", navedeno je u priopćenju. Gran Canaria, koja je okončala sezonu na 7. mjestu među 18. klubova u prvenstvu, na isti način se oprostila od bosansko-hercegovačkog igrača Amara Gegića (26) i Amerikanca Sylvena Landesberga (34).

S 18 godina je bio kapetan Cibone

Prkačin je u španjolskom prvenstvu nastupio u 22 utakmice tijekom kojih je prosječno igrao 7:10 minuta i zabijao 2.5 koševa, izvijestio je lokalni portal Tinta Amarilla. Krilni centar je prije godinu dana došao u Gran Canariju iz katalonske Girone. Prije toga je bio kapetan zagrebačke Cibone te ju je poput brojnih drugih igrača napustio u ljeto 2022. zbog financijskih problema u kojima se našao tadašnji prvak Hrvatske. Nije poznato gdje će Prkačin nastaviti karijeru.

Kao klinac bio je čudo

Sin Nikše Prkačina je zasjao na međunarodnoj pozornici još kao klinac, kad je 2018. odveo Hrvatsku do kadetskog zlata na EP-u u Novom Sadu. Prkačin je turnir odigrao maestralno i izabran je za MVP-ja. Nije imao ni 18 godina kad je izabran za kapetana Cibone, a spominjao se i odlazak na NBA draft. No, nije se dogodilo i sad će najveća nada hrvatske košarke morati tražiti novi klub. Očito se negdje pogriješilo u razvoju Prkačina, što je velika šteta jer se od njega očekivalo da vrati hrvatsku košarku tamo gdje je bila nekad. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.