Bio je Realov junak, razbolio se i trenirao odvojeno, a neće braniti u finalu LP-a

Foto: EPA

REAL MADRID i Borussia Dortmund u subotu u 21 sat na stadionu Wembley u Londonu igrat će finale Lige prvaka. Uoči borbe za 15. europsku titulu golman Andrij Lunin (25) proteklih dana borio se s virozom. Ukrajinac je imao visoku temperaturu, ali se počeo oporavljati te mu je trenerski stožer dozvolio da danas trenira.

Međutim, u strahu od širenja viroze, odlučeno je da će trenirati individualno, dalje od ostatka momčadi koju će trener Carlo Ancelotti povesti na londonsko finale, objavio je španjolski As. Lunin je u sezonu ušao kao treći golman iza Thibauta Courtoisa i Kepe Arrizabalaga. Međutim, nakon ozljede Courtoisa dobio je priliku i iskoristio je bolje od Arrizabalage te je dosad upisao 31 nastup.

Lunin je bio junak Reala, a u finalu Lige prvaka neće braniti?

U junaka se pretvorio u četvrtfinalu Lige prvaka, kada je u raspucavanju protiv Manchester Cityja obranio penale Mateu Kovačiću i Bernardu Silvi, omogućivši Realu prolazak među četiri najbolja kluba. Real je potom u polufinalu izbacio Bayern.

Unatoč svemu tome, španjolski mediji pišu da Lunin neće braniti protiv Borussije Dortmund, već će mjesto startera pripasti Courtoisu, koji se, čini se, potpuno oporavio od teške ozljede koljena. Popravi li se dodatno Ukrajinčevo zdravstveno stanje, u četvrtak će otputovati s ostatkom momčadi.

Lunin ima 11 nastupa za reprezentaciju Ukrajine. Karijeru je započeo u Dnipru i Zoryi Lugansk, a Real ga je 2018. doveo za 8.5 milijuna eura. Bio je na posudbama u Leganesu, Valladolidu i Real Oviedu, a od 2020. je u prvom sastavu Reala. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2025., dok mu Transfermarkt vrijednost procjenjuje na 16 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.