Bio je veliki talent Hajduka. Sad je s 24 godine otišao u Južnu Koreju

Foto: Profimedia

FRANKO KOVAČEVIĆ (24) novi je igrač Gangwona, južnokorejskog kluba koji se nalazi na četvrtome mjestu tamošnjeg prvenstva. Hrvatski napadač prošlu sezonu proveo je u njemačkom drugoligašu Wehenu iz Wiesbadena, za koji je u 29 nastupa postigao šest pogodaka. Na Transfermarktu, stranici specijaliziranoj za transfere nogometaša, nisu navedeni uvjeti niti iznos za koji je prešao u Gangwon.

Kovačević je bio velik talent hrvatskog nogometa

Kovačević je 2018. došao u Hajduk iz Rijeke kao jedan od najvećih hrvatskih talenata na poziciji napadača. Prije toga je igrao za mlađe uzraste Varaždina i Bjelovara, a u sezoni 2017./2018. imao je 15 nastupa za Hajduk, no nije uspio zabiti. Nakon toga je otišao u Rudeš, gdje nije zabio nijedan gol u 13 nastupa, a Rudeš ga je nakon toga otkupio za 300 tisuća eura od Hajduka te potom odmah prodao Hoffenheimu za iznos koji nije poznat

Ondje je Kovačević igrao za drugu momčad, a nakon toga je otišao na posudbu u američki Cincinnati. Uslijedila je posudba i u ciparski Pafos, dok je u ljeto 2022. postao igrač Domžala. U slovenskom klubu odigrao je 34 utakmice i zabio 14 golova te probudio karijeru.

Odlična sezona omogućila mu je transfer navodno vrijedan pola milijuna eura u Wehen, gdje je također dobro igrao. Sada će zaigrati i u Aziji. Prema podacima Transfermarkta, ima jedan nastup za hrvatsku U-21 reprezentaciju, a bio je i član mlađih nacionalnih selekcija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.