Bivši 8. tenisač svijeta više nije ni u top 100: "Teško je opisati kroz što prolazim"

Foto: EPA

DIEGO SCHWARTZMAN izgubio je od Daniela Galana s 2:1 u setovima (6:2, 1:6, 4:6) u prvom kolu ATP 250 turnira u Buenos Airesu. Argentinac, 108. tenisač svijeta, uzeo je prvi set protiv kolumbijskog predstavnika, koji se nalazi na 80. mjestu ATP ljestvice. Međutim, došlo je do preokreta i Schwartzman je ispao s domaćeg turnira.

Schwartzman, koji je krajem 2020. bio osmi tenisač svijeta, time je nastavio niz loših rezultata i ranih ispadanja s turnira. Zbog toga se oglasio na Instagramu, gdje je napisao: "Teško je opisati kroz što trenutno prolazim. Tjedni prolaze, a odgovori se na terenu ne pojavljuju. Od srca zahvaljujem svima, ne znate koliko je lijepo i što znači imati podršku i riječ ohrabrenja u ovom trenutku.

Uvijek će biti negativnih kritika, ali to je dio sporta s kojim se također treba nositi. Odmalena su me učili da podignem glavu i nastavim pokušavati. Uz poniznost, obrazovanje i poštovanje nastavit ću tako raditi. Ako neće ići, moći ću se osvrnuti i biti zadovoljan onime što sam postigao, kao i ljudima koji su od mene napravili velikog sportaša."

Schwartzman u karijeri osvojio četiri turnira

Schwartzmanova poruka može se shvatiti kao najava mogućeg odlaska u mirovinu. Argentinac ima 31 godinu, tijekom karijere je upisao 250 pobjeda i 218 poraza, a s obzirom na to da je bio specijalist za zemlju, osvojio je četiri turnira u Buenos Airesu, Los Cabosu, Rio de Janeiru i Istanbulu. Od natjecanja je zaradio gotovo 14 milijuna dolara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.