Bivši finski hokejaš (29) pronađen mrtav. Partner (65) ga je ubio sačmaricom?

Rolf Nordmo (lijevo) i Janne Puhakka (desno) Foto: Profimedia

BIVŠI finski hokejaš Janne Puhakka (29) pronađen je mrtav u svome domu u finskom gradu Espoou. Tamošnji medij Ilta-Sanomat piše da se slučaj tretira kao ubojstvo. Odmah je uhićen njegov partner Rolf Nordmo (65), s kojim je živio. Nordmo je osumnjičen da je Puhakku ubio sačmaricom, za koju je imao dozvolu.

Daily Mail prenosi da je slučajni prolaznik pozvao policiju nakon što je posumnjao na nasilan zločin u stanu ovog finskog para. Inspektor Matti Högman za novinsku agenciju STT rekao je kako postoji "razlog za vjerovanje da su postupci osumnjičenika bili namjerni i okrutni" te da su se "osumnjičenik i žrtva međusobno poznavali". Policijska istraga je u tijeku.

Puhakka je bio prvi finski hokejaš koji je otvoreno govorio o svojoj homoseksualnosti

Puhakka je sa šest godina počeo igrati hokej. Nastupao je za domaće, francuske klubove i kanadske klubove te s finskom reprezentacijom do 18 godina osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu. Prema podacima stranice Elite Prospects, karijeru je završio 2018., kada je imao 23 godine. Bio je prvi finski hokejaš koji je otvoreno govorio o svojoj homoseksualnosti.

Na početku karijere skrivao je da je gej. Bio je u vezi s Nordmom, a u razgovoru za Mirror 2022. godine objasnio je kako se bojao kako će ga doživljavati u "ultra muževnom sportskom svijetu". Nordmo je priznao kako je sumnjao da će njihova veza funkcionirati zbog razlike u godinama.

Nordmo je posjećivao Puhakku u Kanadi, gdje ga je mladi hokejaš bio predstavljao kao svojeg ujaka. "Bilo je tako čudno skrivati našu vezu. Samo sam htio reći da je on moj dečko", bio je izjavio Nordmo, koji je 17 godina bio u braku sa ženom, s kojom ima troje djece. 

Nadao se da će javno govoreći o svojoj seksualnoj orijentaciji pomoći drugim igračima

Puhakka je pak tada govorio: "Obojica smo se morali boriti sami sa sobom kako bismo došli do točke na kojoj smo sada. Volimo se i to je jedino bitno."

Puhakka se nadao da će javno govoreći o svojoj seksualnoj orijentaciji pomoći drugim igračima u budućnosti. Nakon što je završio karijeru, nastavio je studirati međunarodno poslovanje te je radio kao prodavač sportske odjeće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.