Bivši igrač Dinama i Rijeke potpisao za srpskog prvoligaša

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

LUKA CAPAN (29) je novi igrač TSC Bačke Topole, objavio je srpski klub koji je prošlu sezonu tamošnjeg prvenstva završio na trećem mjestu, iza Partizana i prvaka Crvene zvezde. Capan je hrvatski veznjak čija je karijera, prema Transfermarktu, započela u Zagrebu, nakon čega je otišao u Dinamo te nastupao za njegove mlađe uzraste.

Transfermarkt navodi da je upisao devet nastupa za prvu momčad Dinama. Godine 2015. prešao je u Lokomotivu, ondje odigrao 82 utakmice uz šest golova i sedam asistencija, pa u siječnju 2018. potpisao za Rijeku. U klubu s Kvarnera zadržao se do ljeta 2021. i pritom odradio 91 utakmicu s dva gola i dvije asistencije, da bi potom otišao u Bursaspor. 

U Turskoj je bio manje od godinu dana, zatim je sezonu 2022./2023. proveo u mađarskom Honvedu, a posljednji klub bio mu je grčki Kifisias. S Rijekom je osvojio dva Hrvatska kupa, a s Dinamom jedno prvenstvo. Igrao je i za mlade reprezentacije Hrvatske, pa tako za U-21 selekciju ima sedam nastupa. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 250 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.