Bivši igrač Hajduka preuzima klupu ukrajinskog prvoligaša

Foto: EPA

MLADEN BARTULOVIĆ (37) je novi glavni trener ukrajinskog prvoligaša Zorje Luhansk. Bivši igrač Hajduka koji je u igračkoj karijeri zabilježio i dva nastupa za hrvatsku reprezentaciju, do sada je bio pomoćni trener Zorje, a tu funkciju obavlja od ljeta prošle godine. Sada će dobiti priliku da vodi momčad nakon što je smijenjen trener Jurij Koval.

Ostaje vidjeti hoće li Bartulović ostati na klupi i nakon utakmice protiv Obolona koju njegovu momčad igra sljedeći petak. Naime, ovo nije prvi put da će Bartulović obnašati funkciju privremenog glavnog trenera budući da je prošlo ljeto isto vodio momčad jednu utakmicu. Bilo je to u kvalifikacijama za Europa ligu kada je sa Zorjom slavio 2:1 protiv Slavije Prag.

Preživio je tri smjene trenera

Zorja je nakon četiri odigrana kola na osmom mjestu ukrajinske lige sa šest osvojenih bodova, a nakon utakmice s Obolonom slijedi reprezentativna pauza kada će klub odlučiti hoće li angažirati novog trenera. Bartulović ima realne šanse ostati na klupi prema pisanju ukrajinskih medija, a u prilog tome da klub ozbiljno računa na njega dugoročno svjedoči činjenica da je on ostao pomoćni trener od ljeta prošle godine iako su od tada smijenjena tri glavna trenera. Prvo je radio s Nenadom Lalatovićem, zatim s Valerijem Kriventsovim i na kraju s Kovalom.

Koval je nakon smjene izjavio: "Zorja ne bi smjela pasti ispod određene razine - zone natjecanja za europske kupove. Ako momčadi nedostaje emocija, treba je razdrmati. Barem u sljedećoj utakmici to će učiniti Mladen Bartulović. Tada će biti donesena odgovarajuća odluka u vezi s kandidaturom novog trenera. Bartulović je jedan od kandidata za trenera i možda glavna figura na listi."

Za Zorju od veljače ove godine igra Jakov Bašić (27), brat blizanac Tome Bašića koji nastupa za Lazio. Ukrajinska momčad ga je za 100 tisuća eura kupila od Rudeša, a do sada je u klubu skupio 18 nastupa i zabio dva gola. Klubu se ovo ljeto iz Slaven Belupa priključio i mladi stoper s austrijskim državljanstvom Gabriel Eškinja (20) i nastupio u jednoj utakmici. Prošle sezone je bio na posudbi u Zrinskom, u drugom rangu hrvatskog nogometa.

Ukrajina je Bartuloviću obilježila karijeru

Bartulović je kao igrač ponikao u Hajduku i debitirao u pobjedi protiv Zadra u sezoni 2004./05., kada je Hajduk zadnji put osvojio naslov prvaka Hrvatske. Za Bijele je upisao 83 nastupa i zabio 16 pogodaka igrajući sve pozicije na lijevoj strani. Na ljeto 2006. godine je prodan u Dnipro za 500.000 eura i ostao je u Ukrajini cijelu svoju igračku karijeru, sve do siječnja 2022. godine, kada se umirovio, uz kratak izlet u poljsku Miedz Legnicu 2017. godine.

U Ukrajini je igrao za Dnipro, Kryvbas, Arsenal Kijev, Karpaty, Vorsklu, Volyn i Ingulets. U najvišem rangu ukrajinskog nogometa je upisao 251 nastup u kojima je zabio 37 golova i upisao 29 asistencija. Nakon završetka igračke karijere odmah je postao pomoćni trener u Inguletsu, a na ljeto 2023. godine je došao u Zorju na istu poziciju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.