Bivši igrač Njemačke: Bellinghamova suspenzija mogla bi pomoći Engleskoj

Foto: EPA

UEFA je pokrenula istragu zbog prostačke geste koju je engleski veznjak Jude Bellingham (21) izveo nakon što je u 95. minuti utakmice sa Slovačkom u osmini finala Europskog prvenstva zabio gol, a zatim spustio ruku u razinu međunožja. Jedan od najboljih nogometaša svijeta zbog toga bi mogao biti suspendiran, pisali su engleski mediji, jer je možda prekršio "osnovno pravilo pristojnog ponašanja".

Bivši njemački reprezentativac Dietmar Hamann (50) koji je igrao u finalu Svjetskog prvenstva 2002. godine komentirao je Bellinghamov potez za Bild. "Gareth Southgate je trebao ranije izvaditi Bellinghama ili Phila Fodena iz igre. Sad će možda imati sreće ako će Bellingham biti suspendiran, to bi čak mogao biti blagoslov, to bi moglo pomoći Engleskoj. Nešto se mora dogoditi", rekao je Hamann.

"Ne sviđa mi se Bellinghamovo ponašanje"

Podsjetimo, Slovačka je u osmini finala šokantno povela u 25. minuti golom Ivana Schranza. Engleska, po mnogima prvi favorit Eura, bila je pred ispadanjem, no onda je Bellingham fantastičnim škaricama u petoj minuti sudačke nadoknade izjednačio. Harry Kane je na početku produžetaka zabio za preokret Engleza i prolaz među osam najboljih reprezentacija na turniru.

Bellingham je prilikom postizanja pogotka navodno povikao "tko drugi" misleći pritom na sebe. "Ne sviđa mi se Bellinghamovo ponašanje. Prije dvije i pol godine u Dortmundu je dao izjavu o sucu Felixu Zwayeru. Tada se izvukao s novčanom kaznom, ali je po meni trebao biti suspendiran.

Bez suigrača si ništa. Ako je to rekao, zanima me što bi rekli njegovi suigrači. Osim što je zabio golove, nije ga bilo u prve četiri utakmice. Pričekao bih i vidio gdje će biti za dvije-tri godine. Ne trebamo ni pričati o tome da je talentiran, ali napravio je neke stvari koje nije trebao", dodao je Hamann, bivši igrač Bayerna, Liverpoola i Manchester Cityja.

Bellinghamu prijeti suspenzija za utakmicu sa Švicarskom

Iako je sve kasnije opisao kao internu šalu s bliskim prijateljima koji su bili na utakmici i rekao da prema Slovačkoj ne osjeća ništa osim poštovanja, Bellingham bi, tvrdi se, mogao biti kažnjen novčano, jednom utakmicom neigranja ili bi dobio obje kazne. Bio bi to susret četvrtfinala Eura protiv Švicarske, koji je na rasporedu u subotu, 6. srpnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.